Putujeme, propojujeme, přátelíme se

Druhý květnový víkend se členové Fóra mladých pionýrů vydali na krátký vandr po krásném Kokořínsku.

Putujeme, propojujeme, přátelíme se

Po skoro hodinovém zpoždění vyjel přeplněný autobus ze Střížkova směrem Česká Lípa a v něm se vezla první část vandrujících pionýrů. Cestou na stojáka jsme měli spoustu času na povídání – ostatně stejně jako celý víkend, který probíhal v jednom velkém debatním duchu – než jsme dorazili do našeho startovacího bodu, autobusového nádraží v Dubé. První večer nás čekalo jen pár kilometrů na Velký beškovský vrch, kde nás dohnal poslední člen výpravy a kde jsme dle plánu přespali.

Sobota se nesla v duchu zmatenosti. Zabředeni v přátelském rozhovoru jsme přestali vnímat trasu a nakonec jsme skončili několik kilometrů mimo původní trasu. Ale jako správní pionýři jsme se nad tím zasmáli, vytáhli mapy a naplánovali trasu novou. Ta nás vedla kolem hradu Houska až ke Zkamenělému zámku, kde jsme strávili noc číslo 2 s nádherným výhledem do krajiny. Zde si někteří členové poprvé zkusili spánek v hamace (a po pohodlném poležení usoudili, že si je musí doplnit do vybavení).

Poslední den nás už zavedl přes Konrádovskou studánku a Ráj až do Mšena, odkud jsme se po zmrzlinovém osvěžení vydali vlakem zpátky do pražského shonu.

Debaty o oddílech, táborech, fungování pionýrských skupin a Pionýra jako spolku doplnila i žhavá diskuze o březových lístcích nebo motivaci dobrovolníků, ale také spousta vtipných historek, přednáška o pyžamech nebo povídání o oblíbených videohrách. Zkrátka příjemně strávený čas s přáteli!

Článek sepsal Tomáš Volný

Publikováno: středa 15. května 2024 11:24 Vložil: Michal Rejzek

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz