Gulášmajstr je za námi!

O víkendu 3. -5. 5. 2024 proběhl na TZ Morgana první ročník soutěže o nejlepší hovězí kotlíkový guláš pro vedoucí z pražských PS. Celkem se nás sešlo cca 30 a soutěžilo 8 týmů z 5 PS (2. PS Klíč, 45. PS Praha 6, 93. PS Orion, 109. PS Vyšehrad a 137. PS). V rámci doprovodného programu se soutěžilo v krájení cibule a pojídání chili papriček.

Gulášmajstr je za námi!

V pátek při mém příjezdu na Morganu se ještě trošku honily po obloze mraky a občas také sprchlo, ale když začali přijíždět první účastníci tak se počasí umoudřilo. Soutěž začínala až v sobotu, ale již teď bylo třeba připravit maso pro jednotlivé týmy a zjistit zda máme vše potřebné (no neměli, např. můj tým až v sobotu ve chvíli, kdy jsme chtěli dát smažit cibuli na sádle zjistil, že sádlo prostě zůstalo doma v lednici 😃). Následně jsme rozdělali oheň a bavili se až do pozdního večera.

V sobotu ráno dorazili zbývající účastníci a v 10:00 hodin jsme šli na věc. Nejprve bylo třeba vykopat ohniště, zajít si do lesa pro dřevo, nakrájet cibuli, maso a spousty dalších drobných věcí. Během pár hodin to už všude kolem začalo vonět po guláši a všechny týmy se vzájemně okukovaly, protože každý dělal guláš trošku jinak. Došlo také na první doprovodnou soutěž a tou bylo krájení tří cibulí na čas a nejlépe si vedl Hroch z 2. PS Klíč, který jako jediný cibule zvládl nakrájet pod minutu. Následně už jsme začali ochutnávat jednotlivé guláše a kolem páté hodiny došlo na vyhlášení. 

Na 1. místě se umístil oddíl Sagitta z 109. PS Vyšehrad, na 2. místě se umístil tým Hroch z 2. PS Klíč a na 3. místě se umístil oddíl Oko z 45. PS Praha 6, ale i všechny ostatní guláše stály za to. Poté došlo na druhou doprovodnou soutěž a tou bylo pojídání chili papriček. Na začátek se sešlo celkem dost zájemců, ale jak postupně ochutnávali jednotlivé papričky (Pardón, Jalapeno Maylon, Cayenský pepř, Rawit, Habanero a Carolina Reaper) začali odpadávat, protože ne každý má plechovou pusu 🙂. Vítězem se stal Dominik (Méďa) z 93. PS Orion, který ve finále snědl jako jediný Carolinu Reaper, která se honosí titulem nejpálivější papričky na světě, ale klobouk dolů před všemi účastníky této soutěže. Následně někteří účastníci odjeli domů a někteří si sedli opět k ohni a bavili se dlouho do noci. V neděli nás už jen čekal úklid a odjezd domů.

Musím říct, že akce to byla povedená, počasí nám přálo a účastníci byli spokojeni, a tak si myslím, že za rok se na Morganě sejdeme na druhém ročníku této soutěže.

Publikováno: neděle 12. května 2024 0:00 Vložil: Michal Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz