Dětem třináctka nevadí

Kdo věří, že třináctka nosí neštěstí, měl by být v sobotu 30. ledna 2010 v Kongresovém centru Praha a viděl by, že na třináctém ročníku koncertu Děti dětem byla možná tréma před vstupem na velké pódium, ale rozhodně ne neštěstí, natož nuda.

Dětem třináctka nevadí

Sešlo se tu totiž více než tisíc dětí a patřilo jim jeviště i hlediště. Hrály, zpívaly, tančily. Nezáleželo na tom, jestli na pódiu zrovna zněly folkové kytary nebo vířili tanečníci v rytmu moderní taneční hudby, všichni si zasloužili každý okamžik potlesku, který se sálem ozýval. A jako skutečné hvězdy si dětí nepřipadaly jen proto, že vystupovaly ve velikém sále před plným hledištěm. Na stejném pódiu totiž tradičně vystoupili i profesionální hosté – letos pozvání přijali Heidi Janků a Zbyněk Drda.
Důležitou a slavnostní součástí programu bylo každoroční předávání Putovních pohárů předsedy vlády České republiky za dlouhodobý přínos pro rozvoj práce s dětmi v oblasti kultury. Pro rok 2010 jej z rukou Ing. Jany Vohralíkové z Úřadu vlády ČR získali: Vivajump Dubí (tance), soubor Okřešánek (folklórní tance), Televizní studio Country při pionýrské skupině Netopýr (film, foto, video), Pionýrská skupina Jevišovice (výtvarná a rukodělná činnost) a Centrum volného času v Mostě (Dětská Porta). 

Večerem provázela s lehkostí a vtipem Šárka Kubelková. 

Koncert Děti dětem pořádá občanské sdružení Pionýr a Nadace Dětem 3. tisíciletí každoročně již od roku 1998. Je tradičním vyvrcholením a výběrem nejzajímavějších vystoupení Pionýrského Sedmikvítku – otevřené kulturně-umělecké soutěže sdružení Pionýr, které se každoročně účastní několik tisíc dětí. Mezi soutěžními oblastmi (Hudba, Divadlo, Tanec, Dětská Porta, ProRock, Rukodělná činnost a výtvarné práce, Clona – film, foto, video, Folklórní tanec, Literatura), si každý může najít tu svou, ve které se chce poměřit s vrstevníky.

Publikováno: pondělí 1. února 2010 11:38 Vložil: jakub

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz