Mezinárodní tábor Train for Change – šance pro Váš oddíl!

Vážení vedoucí, rádi bychom pozvali Vás a Vaše děti na výjimečný mezinárodní letní tábor, který organizuje Pionýr ve spolupráci s rakouskou organizací Kinderfreunde v roce 2010.

Mezinárodní tábor Train for Change - šance pro Váš oddíl! Jedná se o globální tábor, na kterém se sejdou děti a mladí lidé z celého světa, z Ameriky, Asie, Afriky a samozřejmě Evropy.
Díky finanční a organizační náročnosti, je však možné podobné akce pořádat pouze jednou za několik let a proto je pro nás důležité, abyste zvážili hodnotu a přínos vaší snahy informovat rodiče dětí a propagovat tento pionýrský projekt desetiletí.

Program tábora – co děti zažijí?

Tábor se jmenuje Train for Change (volně přeloženo „Vlak změny“) a cílem je naučit děti hravou formou vnímat svět kolem, nejen krásu a zajímavosti jiných národů, ale také problémy, které se dotýkají lidí na celé zemi. Jednotlivé delegace budou také představovat svou kulturu prostřednictvím typických her.
Mezinárodní tým připravuje program v několika zajímavých tématech, jako například bohatství a chudoba ve světě, dětská práva, životní prostředí a další. Tato témata budou připravena v podobě zajímavých dílen a také přesně na míru dané věkové kategorii účastníků. 

Jazyk není žádný problém!

Podle našich dlouholetých zkušeností víme, že děti nemají sebemenší problém se dorozumět s ostatními. Tento mezinárodní tábor je navíc připravován ve čtyřech jazycích, kterými jsou angličtina, němčina, španělština a čeština.
Tedy v případě potřeby, například při vysvětlování pravidel hry, bude zajištěn dostatečný překlad. Kromě plánovaných aktivit se děti budou společně setkávat a užívat si spoustu legrace při koupání, při sportu, na výletě, u táborového ohně nebo jen tak v době volna.

V čem je tento tábor ještě výjimečný?

Tábor bude totiž probíhat na dvou místech a pokaždé v jiné zemi. První polovina se bude odehrávat v rakouských Alpách na tábořišti blízko vesnice Döbriach u horského jezera Millstätter See. Druhý týden prožijí všichni účastníci v České republice v tábořišti nedaleko Brna u obce Jedovnice, v srdci Moravského krasu.

To však stále není všechno! Mezi těmito dvěma místy převeze všechny účastníky v jeden den, speciálně vypravený vlak, na jehož palubě bude připraven program po celou dobu jízdy včetně občerstvení a zábavy.

Další informace

Kompletní informace o táboře najdete na webové stránce www.trainforchange.info/cz/ a neváhejte se na nás samozřejmě obrátit v případě jakýchkoliv dotazů na adresu: info@trainforchange.info


Věříme, že si nenecháte tuto jedinečnou akci ujít a vyrazíte s námi ve vlaku, který jede do světa!

Publikováno: úterý 22. prosince 2009 19:46 Vložil: kuba

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz