KOBLÍŽCI to rozjeli… …a vyplatilo se !!!

Desátý ročník soutěže mladých rockových kapel „ProRock“ pomalu doznívá v uších šťastlivců, kteří byli v sobotu 28. 11. v klubu Exit Chmelnice. Ti z nich, kteří ProRock sledují od začátku, by nejspíš souhlasili, že i přes mládí kapel za těch deset let dospěl.

KOBLÍŽCI to rozjeli... ...a vyplatilo se !!!

První soutěžní vystoupení zaznělo přesně v poledne a zahájilo tak pětihodinovou smršť rockové muziky plné mladistvého nadšení, radosti i trémy.

Kolem sedmé hodiny večer musela dát porota složená z hudebníků – Wojta Říha (Blue Effect), Miroslav Fišar, Miloš Meier, posilněných o odborníka z branže Artura Kaisera (PromoProdukce) hlavy dohromady a vybrat ty nejlepší, což nebyla žádná sranda. Všichni se totiž snažili, i když sem tam dělali chyby, všichni něčím zaujali a někde měli co dohánět, všichni dostali publikum do varu.

Nejlepší ale může být jen jeden a tentokrát se z vítězství radovala skupina Koblížci (Šumperk), která porotu dostala hlavně nasazením při vystoupení a obrovským nadšením pro věc. Získala tak nejen bouřlivý potlesk, ale také možnost předvést svojí říznou muziku na několika atraktivních hudebních akcích. I kapely na druhém a třetím místě (Gun Joking (Lovosice) a 12° BagPipers (Strakonice)) ale měly důvod k radosti, protože vyhrály mediální podporu, tedy například uspořádání vlastního koncertu nebo vydání CD. Kapela 12° Bagpipers měla ještě dva důvody k radosti, protože se stala výhercem ceny diváků i ceny za autorskou píseň.

Vyhlášením vítězů ale zábava neskončila, právě naopak. Před osmou sál rozvířili letošní vítězové Kobližci a v osm hodin večer se rozezněla první pecka od loňské vítězné kapely Memphis a zahájila tak večerní program. Asi po hodině na pódium nastoupila bigbeatová legenda Blue Effect.

Večer uzavřela skupina Cliff, která i přes pokročilou hodinu rozhýbala sál a bavila obecenstvo až do půlnoci.


Článek převzat z webu Prorock

Publikováno: pondělí 30. listopadu 2009 21:09 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz