První víkend školení VDK I.

O víkendu 23. – 25. 10. 2009 proběhl na skautské základně Mentaurov u Litoměřic první ze tří školících víkendu kurzu VDK I. stupně pořádaný Pionýrským vzdělávacím centrem Praha (PVC 01). Do kurzu bylo z původních 20 zájemců přijato dvanáct účastníků z šesti pražský skupin (32.PS Pláňata, 68.PS Lvíčata, 78.PS Skalka, 96.PS Veselí Medvědi, 147.PS Galaxie, 230.PS Záře).

První víkend školení VDK I.

Účastníci, kteří nebyli do kurzu přijati nesplňovali zejména tyto podmínky (tří letá praxe, kurz instruktora, možná neúčast na více školících víkendech), těmto zájemcům byla navržena účast na kurzu KOV, ať již kurzu pořádaném jejich vlastní skupinou, nebo v případě většího zájmu kurzu v PVC 01.

První večer se účastníci seznamovali a představovali svoje pionýrské skupiny a zároveň měli možnost ochutnat jedno z mnoha výborných jídel kuchařky Andrei Kuberové. Sobotní dopoledne se neslo v duchu vstupního testu, který se ukázal pro účastníky zřejmě jako mnohem větší oříšek, než si původně mysleli. V následujících studijních blocích se s Jiřím Tomčalou (garantem PVC 01) a Tomášem Valentou věnovali Pedagogice, Psychologii, Metodice a Pionýru, v něděli dopoledne s Davidem Urbanem zabrousili do vod Spolupráce s veřejností.

Po tomto náročném víkendu bodou následovat další a neméně náročné, ten příští na základně Mrtník u Hořovic, kde budou na programu další z povinných bloků, které musí účastníci na své cestě kurzem VDK I. stupně splnit.

Bližsí informace o kurzu VDK I. stupně a i o dalších kurzech pořádaných PVC 01, naleznete na stránkách www.pvc01.pionyr.cz, případně máte možnost zasílat své dotazy na vzdelavani@praha.pionyr.cz


Text Ivana Macháčková, foto David Urban

Publikováno: pondělí 26. října 2009 20:49 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Účastníci VDK Účastníci VDK Účastníci VDK Účastníci VDK Účastníci VDK

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz