Akce BUBEN 2009

O víkendu 18.-20.9.2009 proběhl již třetí ročník „Akce BUBEN 2009“, který pořádá teedeet team (teedeet jsou akce pro náctileté pionýry nejen z Prahy). Tentokrát se zúčastnilo 21 účastníků + 7 vedoucích což je pomalu maximum, které se na základnu vejde. Navíc nám perfektně vyšlo počasí což bylo príma. Kdo má zájem se dozvědět co jsme dělali nechť čte dále…

Akce BUBEN 2009

Většina účastníků dorazila v pátek do 20:00 hodin na základnu a po ubytování následovala večeře. Poté probíhal blok seznamovacích her, které měl na povel Ondra. Když už byli všichni dostatečně seznámeni, vysvětlil David sobotní dopolední program, kdy bylo v plánu natáčení „reklam“ na téma Pionýr. Poté následovala hra Aktivity, kdy jsme se hodně nasmáli a kdy se ukázalo, že je potřeba umět dobře číst (např. na lístku stálo břitva, ale pantomimicky byla předváděna bitva :-)). Protože bylo už dost hodin, většina účastníků se odebrala na kutě, ale pár účastníků se ještě vydalo na noční Docentovu hru, která bohužel skončila díky nepozornosti zraněním jednoho účastníka.

V sobotu ráno po snídani proběhlo na probuzení živé pexeso a pak už se slova ujal David a všem vysvětlil co se od nich očekává – tzn. natočit a sestříhat reklamu na Pionýra. Účastníci se rozdělili na 3 teamy a začali točit. Výsledky stojí za to – viz. odkazy dole. Natáčení se nám protáhlo až do odpoledne, ale když bylo vše úspěšně sestříháno začal další program – terénní hra Stavba pyramid, kdy celá hra začala scénkou na hradě Buben, kde se z mlžného oparu vynořil faraón, který účastníkům vysvětlil o co půjde. Hra to byla náročná jak na fyzičku tak i na myšlení a ke konci toho měli všichni docela dost. Večer proběhlo promítání natočených reklam, a poté jsme se přesunuli k ohni, kde jsme si opekli buřty, hráli na kytary a užívali si večerní pohody.

Nedělní dopoledne bylo v režii Činkyna a Mirka a účastníci si zahráli volejbal a také paintball. Tento program probíhal celé dopoledne a pak už bylo nutné začít uklízet základnu. V průběhu jsme se ještě naobědvali – moc dobré jídlo od Davida, společně vyfotili, rozdali teedeet trička. Kolem druhé hodiny odpolední bylo všechno hotové a účastníci se odebrali na vlak, který je odvezl do svých domovů.

Ahoj na AKCI BUBEN 2010 !!!

Publikováno: pondělí 28. září 2009 14:09 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Živé pexeso Natáčení reklamy Faraón vysvětluje pravidla hry Stavba pyramidy Ať žije volejbal

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz