Pionýr a Bambiriáda 2009

Tradiční Bambiráda přinesla letos v neobvyklé době nabídku, jíž mnozí už přivykli, ba právě kvůli tomuto neobvyklému koktejlu výzev pro volný čas se vracejí a užívají si ho. Vrtochy letošního počasí se všichni snažili překonávat a nepodléhat – takže Bambiriáda 2009 vyšla! I pionýrům!

Pionýr a Bambiriáda 2009

11. ročník Bambiriády měl jiný termín, trošku jinou organizační strukturu – ale jiné věci si skoro rituálně ponechal: zaujetí, přiměřenou akčnost, množství zvídavých návštěvníků a to nejpodstatnější: ukázky z činnosti – ochutnávku z nabídky pro prázdniny i běžné měsíce roku. Organizátory jistě musela potěšit kladná slova od celebrit při zahájení akce, ta nejvlídnější vyslovila paní Livie Klausová, manželka prezidenta republiky, která (mimo jiné) měla nad celou akcí záštitu.
„Mamíí, mamí, pojď sem, tady jsou nějací obrnění pánové“, křičel klučina u vchodu do naší expozice, kde vedle brány drželi dva rytíři stráž a s úsměvem zvali návštěvníky dál. Expozice Pionýra (v Praze) se nesla v duchu hry „Poselstvo krále Jiřího“, ale jinak zde stejně jako na dalších místech po republice, zaznívaly obvyklé dotazy, jak to u nás funguje, zda jsou místa na táborech, jestli opravdu pracujeme i během roku…
Nabídka byla bohatá, leckde se snažili zaujmout opravdu novátorsky – v Chropyni bylo možné se setkat s Králem Ječmínkem a prožít ohňovou šou, Plzeň nabídla cestování po zemích Evropské unie, v Liberci zněly básničky a Bambiriádní písnička… Výběr může být nespravedlivý k ostatním a bez prožitku na místě může působí jako formální výčet. Podstatná byla neformálnost akcí, vůle poprat se s nepřízní počasí i snaha ukázat se veřejnosti v dobrém světle.
Podstatné je, že pionýři se v přátelské konkurenci mladých hasičů, debrujárů, ymkařů, salesiánů, junáků či wodcrafterů neztratili, naopak – nápaditost našich expozic (jak si je KOP a jejich pionýrské skupiny připravily) se osvědčila.

Publikováno: úterý 9. června 2009 11:49 Vložil: Martin

Přiložené fotografie

Souboj Poselstvo Miř přesně Kapitán

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz