Finále IX. ročníku soutěže ProRock má svého vítěze

V sobotu 22. listopadu proběhlo v pražském hudebním klubu „EXIT Chmelnice“ finále v pořadí již IX. ročníku úspěšné celostátní soutěže začínajících rockových kapel do 26 let ProRock. Z deseti finalistů vybrala odborná porota celkem tři vítězné kapely. Hlavní cenou letos byla účast na uznávaných hudebních festivalech Votvírák a Zavírák. Celkovým vítězem se stala kapela Memphis z Hradce Králové.

Finále IX. ročníku soutěže ProRock má svého vítěze

Od 13 hodin se na podiu vystřídalo deset finalistů, kteří byli předvybráni z konkurence 42 kapel. K vidění a poslechu byl klasický rock, punk, punk-rock, alternative rock a mnoho dalších typů rockové hudby.

Porota, ve které mimo jiné usedli známí hudebníci Miloš Meier (Michal Pavlíček trio, Kamil Střihavka & Leaders!), Bára Zemanová (finalistka třetí řady soutěže „Česko hledá Superstar“) a uznávaný hudební kritik a publicista Jaroslav Špulák, neměla hodnocení vůbec jednoduché.

Nakonec rozhodla takto:

  1. místo – Memphis
  2. místo – Divine
  3. místo – TBA


Porota dále udělila dílčí ocenění:

- vítěz juniorské kategorie (do 20 let) – Koblížci

- divácky nejoblíbenější kapela – Treska

- vítěz autorské soutěže – Hangover Painters

Po skončení oficiální části a vyhlášení výsledků následovala již tradiční after party. Návštěvníci měli možnost zaposlouchat se do hudby vítězných kapel. Jako první se divákům představili výherci druhého místa, kapela Divine. Soutěžní atmosféra okamžitě opadla a při výborném výkonu kapely tancoval téměř celý sál. Po nich nastoupili na podium hradečtí Memphis, vítěz letošního ročníku soutěže Prorock.
Třešničkou na dortu pro diváky byla finalistka III. řady soutěže Česko hledá Superstar, Bára Zemanová.

Zbývá už jen poděkovat všem, kdo se na IX. ročníku ProRocku podíleli. Finalisté, porota, organizátoři, návštěvníci, hosté, partneři, ti všichni včera na Chmelnici vytvořili úžasnou atmosféru, na kterou jen tak nezapomeneme. Všem vám patří velký dík, vítězům gratulace, poraženým čest a slib, že pokud budou mít chuť zkusit štěstí v ProRocku za rok znovu, dveře mají otevřené… A věřte, že bude o co hrát!

Tak tedy za rok – u jubilejního X. ročníku – na shledanou (nebo slyšenou…?)


Text a foto převzato ze stránek pro-rock.cz

Publikováno: neděle 23. listopadu 2008 21:51 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Koblížci Organizátoři

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz