Jak jsme poznávali pohádky

I s novým rokem pokračuje 117. PS Kalich s výpravami pro předškoláky a jejich rodiče. V sobotu 24. 1. jsme počítali se sněhem a zimou, a tak jsme zařídili na odpoledne pohádkovou prohlídku s princeznou Aničkou na zámku v Mníšku pod Brdy.

Jak jsme poznávali pohádky

Dopoledne jsme vyrazili k baroknímu areálu Skalka. A cestou, co bychom mohli dělat jiného, než poznávat pohádky. Bob a Bobek a jejich rozcvička, maxipes Fík a závod v pití mléka, krteček a stavění rakety ze sněhu či Rumcajs a trefování vojáků a císařpána.

A když jsme se konečně vyškrábali na Skalku, mohli jsme se pořádně vyblbnout na zbývajícím sněhu, provětrat sáně a boby a také naobědvat se u ohně místního občerstvení. Rodiče využili možnosti dát si kávu či něco dobrého, děti spíše sjíždění svahu.
Už pak byl čas vyrazit, abychom stihli prohlídku. Cesta dolů byla poměrně rychlá, zato velmi klouzavá.

Na prohlídku jsme tak dorazili s mírnou rezervou. A už zase poznáváme. Krakonoš z Krkonošských pohádek, Popelka, Červená karkulka a spousta dalších. Všechny pohádky děti poznaly.

A po prohlídce? Už nezbývalo nic jiného, než rozdat dětem samolepky s motivy z výpravy, natisknout razítka do památníčků a počkat na autobus domů. Na výpravu v únoru nás čeká odpoledne plné hraní v tělocvičně a první společné přespání.


Článek a foto převzato z webu 117. PS Kalich.

Publikováno: pondělí 1. února 2016 16:41 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz