Lesem ke hvězdám 2015 – se zvídavou kometou

V sobotu 3. října se v podvečer zaplnil Ďáblický háj stovkami dětí a rodičů. Tento nenadálý zájem o pobyt v lesoparku byl způsoben akcí 68. pionýrské skupiny Lvíčata: jako každý rok byla první říjnová sobota věnována večerní procházce „Lesem ke hvězdám“.

 Lesem ke hvězdám 2015 – se zvídavou kometou

Letos se děti vydaly po stopách zvídavé komety na mezihvězdné putování. Jejich úkolem bylo absolvovat trasu o dvanácti stanovištích, na kterých plnily zábavné úkoly a zároveň se učily souhvězdí zvířetníku na obloze.

Na stanovištích se malí objevitelé ku příkladu zúčastnili lanových překážek, laserového labyrintu, přenášení vody, vázání uzlů a mnohých dalších úkolů. Pokud děti úspěšně prošly všemi stanovišti až do cíle, čekala je drobná odměna, teplý čaj a otevřená ďáblická hvězdárna, kde se mohly podívat na krátký animovaný film nebo si vyzkoušet veliký hvězdářský dalekohled.

Zvídavou kometu se pokusilo vystopovat rekordních 481 dětí, s nimiž samozřejmě dorazili rodiče či další rodinní příslušníci a přátelé, kteří si tak udělali hezký a zábavný večer v přírodě.

O hladký průběh akce se staralo přes padesát dobrovolníků z řad pionýrů a jejich kamarádů, kteří měli na starost obsluhu stanovišť, zajištění ohně s opékáním buřtů na startu a celkovou koordinaci akce – jim všem patří za jejich nasazení obrovské poděkování.

Počasí nám velice přálo a atmosféra akce byla skvělá, což se bude, věříme, opakovat i v budoucích letech.

Publikováno: sobota 24. října 2015 22:02 Vložil: Radovan Mlejnek

Související odkazy

Přiložené fotografie

U ohně bylo možné opéci si buřty Na stanovišti Štír se vázaly uzly Lanové překážky u Kozoroha Laserové bludiště na stanovišti Lev Na stanovišti Ryby jsme pomáhali bohyni Afroditě

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz