Vodácká škola – Berounka

O víkendu 15.-17.5.2015 vyrazil oddíl Krakeni z 73. PS Vodovod na řeku Berounku, aby se děti zdokonalily v ovládání lodi a také zažily nějakou tu srandu a dobrodružství.

Vodácká škola - Berounka

Pátek večer na srazu v Limuzské se nás sešlo 17, dalších 9 přišlo rovnou do naší loděnice v Braníku, takže nás na tento víkend bylo úctyhodných 26.

Nastěhovali jsme se do klubovny, převlékli do vodáckého, vytahali pádla, vesty a loďe a vypluli na Vltavu. Po hodinovém tréningu jsme veškeré vybavení naložili na vleky a rozdělali ohýnek a šli opéct večeři. Po ní následovala teorie plutí na vodě a pak už zpívání a večerka. Odvážnější z nás zůstali spát pod širákem u ohně.

Ráno po snídaní jsme vyrazili na vlak a druhá část auty do Skryjí. Odtud jme pluli do kempu Višňová nedaleko Roztok u Křivoklátu. Cestou jsme navštívili i zříceninu Týřov, zkoušeli přistání a v Roztokách pod cvičným kanálem i trénovali traverz a nájezdy do proudu.

Některým se podařilo i převrátit loď a kousek si zaplavat. Tak jsme mohli i vyzkoušet vylévání lodí na hluboké vodě přes dvě další plující kánoe. Večer jsme postavili tropika, uvařili výbornou večeři – dobrý hostinec a buřtíky a do tmy zbyl ještě čas na velký mač v Krakenbolu. Večer u ohně s hádankami a kytarou byl opět úžasný.

V neděli jsme spluli úsek z Višňové do Zbečna, někteří z nás se ráno nenamazali opalovacím krémem, a protože sluníčko pěkně připalovalo, byli spálení. Jó na vodě to opaluje dvakrát. Pak veškeré vodácké vybavení naložili na vleky a část vyrazila vlakem ku Praze, ostatní se zastávkou v loděnici a vyložením vodáckého vybavení.

Vlak měl zpoždění takže jsme se místo plánovaných 18:15 rozloučili u klubovny v Limuzské až v 18:40. Tak AHOJ příště.


Text a foto převzato z webu oddílu Krakeni.

Publikováno: pondělí 1. června 2015 13:16 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz