Sami o sobě 2014 – výsledky soutěže

Do letošního ročníku pionýrské propagační soutěže se přihlásilo 19 pionýrských skupin a KOP, nejvíce účastníků (13) bylo znovu v kategorii C – webových prezentací a také A – zprávy uveřejněné v médiích.

Sami o sobě 2014 - výsledky soutěže

Posuzovat příspěvky v kategorii A (zprávy uveřejněné v médiích) je velmi obtížné, nelze hodnotit jen kvantitu, ale také kvalitu. Porota bere také v potaz, zda se v článcích objevuje slovo Pionýr či do kolika různých médií účastník přispívá. Obě vítězné skupiny jsou velmi aktivní, o jejich činnosti se v jejich okolí zaručeně ví.

Tradičně nejméně obsazená je kategorie B – výroční zpráva, letos přišly do soutěže pouze čtyři. Velmi povedené jsou od Jihomoravské KOP a PS Kopřivnice. Vítězná výroční zpráva nabízí zajímavý náhled do krajské organizace – cenné je složení členské základny i statistika akcí. Druhá jmenovaná je neobvykle rozdělena podle měsíců, čímž vyniká bohatost a pestrost činnosti. Na druhou stranu chybí struktura (vedení) pionýrské skupiny. 

Třebaže internetové stránky má téměř každá pionýrská skupina, do soutěže Sami o sobě jich bylo přihlášeno pouze třináct. A všechny jsou nepřehlédnutelně pionýrské.

Příspěvky do Mozaiky a na pionýrský web, to nejsou jen články o činnosti vlastní skupiny na stránce Sami o sobě, ale také třeba geopozvánky nebo náměty na vyrábění. Vedle četnosti je právě různorodost a pestrost v této kategorii důležitá.

Tak co, pionýři, také vytváříte plakáty či pozvánky na své akce? Nebo jste pro své členy vyrobili čepice, hrnky nebo třeba placky? A proč jste je nepřihlásili do kategorie propagačních předmětů? Přihlásilo se jedenáct účastníků, u vítězné PS Čáslav porota ocenila zejména jednotnou linku a provázanost s grafikou Pionýra. PS Vysočina zase vytvořila povedenou kolekci oděvů a předmětů s logem vlastní skupiny.

Kompletní přehled výsledků

Publikováno: úterý 17. března 2015 9:02 Vložil: Mirka Tolarová

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz