230. PS Záře na RESETu

Pořadatelé letošního republikového setkání (RESET) pionýrských oddílů v Kdyni dokázali o víkendu 7.-9.6.2013 objednat úžasné počasí. Lepší jsme si opravdu přát ani nemohli. Jen kdyby bylo o trochu méně bláta – že Terezky ;-). Ale vše jsme si moc užili.

230. PS Záře na RESETu

Vyzkoušeli jsme si spoustu rukodělných činností (vyráběli jsme si stromečky z korálků, zápichy z Alu drátu, Kumihimo a náramky z voskovaných šňůrek).

Kluci si byli vyzkoušet, jak se ve středověku dělala kroužková zbroj – bohužel na to měli jen 60 minut, takže stihli jen první řady od rukávu. Ale nedělali jsme jen rukodělky, ale vyzkoušeli jsme si Gladiátory a Wip out (maxikoule).

Ještě jsme si vyzkoušeli bubnování na africké a indické bubny. Kdyby si někdo myslel, že jsme jen tvořili, tak se nebojte, tak to nebylo. Také jsme se úspěšně snažili o záchranu Bílé paní z hradu Rýzmberka.

V pátek večer se nám podařilo ji přivolat, v sobotu s námi trávila celý den a večer se nám pomocí kouzelných slov povedlo Bílou paní Apolenu na hradě Rýzmberku osvobodit.

A co v neděli? Budíček v 7 hodin, snídaně, společné rozloučení se všemi kamarády, zabalit a odjet domů. Než jsme odjeli, přijeli se na nás podívat i majitelé veteránů se svými „mazlíčky“, které jsme si mohli prohlédnout.

Se spoustou vzpomínek a zážitků jsme se vrátili domů a doufáme, že příští setkání bude stejně skvělé jako letošní.


Text a foto převzato z webu 230. PS Záře

Publikováno: neděle 9. června 2013 22:53 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz