Mami, já to chci taky zkusit!

přemlouvala holčička v růžových šatečkách maminku. Když získala souhlas, vrhla se po hlavě do dlouhého látkového tunelu. Zda šatky přežily tuto strastiplnou cestu, nemůžeme potvrdit, jisté však je, že bílé leginy získaly svěží zelený vzorek na kolenou. Ale za ten zážitek to určitě stálo.

Mami, já to chci taky zkusit!

V úterý 11. září se sluníčko rozhodlo ukázat svoji podzimní sílu a lákalo k procházce. Ten, koho vylákalo až ke Kubánskému náměstí v Praze 10, mohl být dosti překvapen, když potkal na trávě ve stínu stojícího Kentaura, kousek dál se v celé své kráse předváděl „Oblud“ a na úplném konci odpočívala obrovská želva Morla, vše postavy z Nekonečného příběhu, letošní celotáborové hry letního tábora 188. PS T. O. Bobříci.

Po ploše se pak procházeli kočičky, motýlci a jiná zvířátka, která vznikala pod rukou Leničky. Malování na obličej mělo velký úspěch, hlavně u děvčat všeho věku. Zabít draka, projít bludiště, vyrobit největší bublinu, překonat lanový most nebo si vyrobit voňavý pytlíček s mateřídouškou patřilo mezi další aktivity, při nichž děti vydržely u Bobříků na návštěvě často déle než hodinu.

„Bobří tahák“ pořádali Bobříci již druhý rok, stejně jako loni za finanční podpory Magistrátu hlavního města Prahy a nově se záštitou starosty MČ Praha 10. Akce byla zapojena i do pionýrského projektu Dobrodružství na míru.

Publikováno: středa 12. září 2012 13:43 Vložil: Jana Ptáčková

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz