Setkání pražských pionýrů je za námi

O víkendu 8.-10.6.2012 se na základně oddílu Dálava z 45.PS Praha 6 pod zříceninou hradu Ronovec kousek od Havlíčkova Brodu uskutečnilo velké setkání pionýrů z Prahy. Celkem se nás sešlo kolem 80 lidiček z 6 PS. Celý víkend byl ve znamení her a soutěží a věřím, že každý si přišel na své a všichni odjížděli domů spokojení. Celkově nám to trošku pokazilo pouze počasí, ale naštěstí nejsme z cukru, takže i déšť všichni přežili.

Setkání pražských pionýrů je za námi

Páteční příjezd byl ve znamení deště. Jen co všichni vystoupili z vlaku, spustil se poměrně velký liják. Někteří využili pohostinnosti místního hajného a schovali se u něj ve stodole, ale postupně se všichni v pořádku dostavili na louku, kde byli seznámeni s tím, jak bude celé Setkání probíhat. Pak už došlo na stavbu stanů, oheň a šup do spacáků.

Sobotní ráno bylo opět velmi nevlídné, ale naštěstí déšť ustal a všichni se vydali na autobus, který nás odvezl do Bílku, kde začíná cesta skrz nádherné Doubravské údolí. Nejprve Téra všem vysvětlila, co se bude dít, a pak už se jednotlivé skupiny pustily do plnění různých úkolů jako skládání zprávy na čas, přenášení míčů, kimovky, vědomostního kvizu z Guinessovy knihy rekordů, hodu pingpongáčem a trefování pet lahví + poznávání různých hradů, mapových značek, rostlin, stromů, atd…
Samozřejmě že byl i dostatek času na kochání se krásnou přírodou. Celou trasu všichni zvládli za necelé 4 hodinky a pak už nás opět čekal autobus, který nás dopravil zpět na základnu.

Po krátkém odpočinku jsme shlédli ukázku výcviku border kolií a pak jsme se vydali na hru Puding, která všechny zaujala, protože měli možnost se dosyta najíst :-). Poté si všichni mohli vybrat, zda půjdou absolvovat nějakou soutěž jako Ringostezku, Stezku krásných lidí, azimuťák, nebo se vydají hledat pomocí GPSky Kukyho, či si jen zahrají nějaké hry na hřišti. Pro vedoucí byl rovněž připraven interaktivní seminář na téma motorová pila.
Prostě každý se mohl zúčastnit, čeho chtěl.

Po večeři, ke které byl buřtguláš, došlo na lanovku, kterou postavil Ráma, a vedoucí měli možnost absolvovat takový zkrácený výcvik, který pro ně připravily aktivní zálohy armády ČR. Poté jsme zažehli oheň, u kterého se hrálo a zpívalo dlouho do noci.

Nedělní dopoledne bylo ve znamení ukázek aktivních záloh, a i když to občas vypadalo jak při rozhánění demonstrace, většina dětí byla spokojená.
Pak už nezbývalo nic jiného než vyhodnotit všechny soutěže, zabalit si a opět za vydatného deště se vydat na vlak.

Myslím si, že Setkání splnilo svůj účel a všichni si přišli na své – soudím tak dle pozitivních ohlasů. Organizačnímu teamu ještě zbývala spousta práce při balení, ale vše se zvládlo a kolem šesté jsme všichni opustili naši základnu. Všem ještě jednou děkuji za pomoc – bez vás by to nešlo.

Závěrem bych ještě také velmi rád poděkoval PS Hamry nad Sázavou za zapůjčení lavic a stolů a SKOP za zapůjčení velkého stanu, bez kterého bychom se o tomto deštivém víkendu neobešli.


Fotografové: Tereza Váradiová, Radek Machulda, Jana Jandová, Tono Wiedermann

Publikováno: úterý 19. června 2012 21:04 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

A ani polojasno by nešlo objednat ? Prý nešlo... Přenášení tenisáku Hra puding Ukázka aktivních záloh AČR Závěrečné vyhodnocení

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz