Pionýr ještě existuje? To jsou nějací malí komunisti?

Přestaňte blouznit a přijďte se podívat sami! Jistě to znáte, mluvit s některými lidmi o Pionýru je docela dobrodružství. Předsudků je pořád ještě dost a lidé se jich neradi vzdávají, protože díky nim mají ve věcech „jasno“. Napadá vás lepší odpověď takovým škarohlídům, než aby se přišli podívat sami? (Nejspíš napadá, ale přidržme se teď té slušnější varianty…)

Pionýr ještě existuje? To jsou nějací malí komunisti?

Zkuste si odpovědět na několik otázek:

  • Chtěli byste přibrat do svých oddílů nové děti?
  • Chcete, aby se o vás v okolí vědělo?
  • Jste rádi, když lidé považují vaší práci za přínosnou?
  • Děláte v září akce pro veřejnost?

Odpověděli jste aspoň jednou ano? Tak byste rozhodně měli číst dále.

Teď se před námi otevírá příležitost, jak nejen škarohlídy, ale především děti a rodiče se zájmem o naši činnost společně pozvat do našich kluboven, na naše otevřené akce, zkrátka mezi nás. A nabídnout jim „dobrodružství na míru“ – spoustu zážitků s kamarády, různě zaměřené oddíly, kluby, výlety, tábory – každý si může vybrat.

Že to bude nejspíš dobrodružství i pro nás? Že pro to budeme muset něco udělat? To nemůže nikdo popřít – ale čím více nás bude, tím bude naše práce mít větší smysl.

Kdy že to vypukne? Naplno ve dnech 8. – 16. září 2012, ale na přípravy je nejvyšší čas už teď. Proto už teď máme například zřízenou internetovou doménu www.dobrodruzstvi.info, na které je zatím pracovní prezentace – určená přímo vám – právě tady totiž můžete zahájit svojí výpravu za dobrodružstvím na míru – najdete tu důležité informace, možnost přihlášení a také jednu prosbu.

Jistě máte zkušenosti s akcemi pro veřejnost, víte, jaké činnosti se vám osvědčily, jaké naopak zájem nevyvolaly. Nejspíš jste se již setkali i se stereotypním vnímáním Pionýra – jak na něj reagujete? To jsou dvě otázky, na které se vás na stránkách www.dobrodruzstvi.info ptáme v krátkém dotazníku. Podělte se o své poznatky a zkušenosti – bude vás to stát pár minut a ostatním to může pomoct.

Publikováno: středa 14. března 2012 10:07 Vložil: jakub

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz