Zimní přechod Brd 14.1.2012

Tradičně jsme se sešli v Řevnicích, kde nám Bizon jako zástupce oddílu OkO, z 45.PS Praha 6, který připravoval letošní hru, vysvětlil pravidla (musím říct, že mě tak napadlo kolikátý to je asi ročník, protože na Brdy v lednu jezdíme už od nepaměti)…

Zimní přechod Brd 14.1.2012

Hra byla motivována obchodními karavanami saharské pouště. Poněkud méně tradiční byla absence kontrol rozmístěných v prostoru hry. Papíry s otázkami ohledně hradů, značek, rostlin a zvířat jsme dostali už na nádraží, kde jsme je také hned vyplnili.

Posledním úkolem bylo sehnat různé předměty, jako na příklad odpadky, plody různých stromů či kámen. Tyto předměty jsme spolu s odpověďmi na otázky měli vyměnit s obchodníkem na Skalce za body, za které jsme následně koupili předměty, které nám měli v následující hře pomoct.

Vzhledem k tomu, že jsme měli dost času a nemuseli obejít jedinou kontrolu, tak jsme se vydali na Skalku po žluté přes Jezírko. Po cestě se nám povedlo sesbírat přibližně třetinu předmětů a naobědvat se. Na Skalce jsme se získanými body trochu zahazardovali, ale nic jsme nevyhráli a tak jsme si mohli dovolit je tři předměty jako na začátku. Po dlouhých úvahách jsme odešli s puškou, lanem a nosičem. Po krátkém občerstvení jsme se vydali po zelené na rozcestí tří modrých u Řevnic, kde proběhlo závěrečných deset soutěží.

Výběr předmětů se nakonec ukázal jako ne zrovna šťastný, protože nám ani jeden nepřinesl velkou výhodu. Klání bylo vyrovnané, bohužel jsme ale skončili jako poslední.

Následně jsme se přesunuli zpět na Řevnické nádraží o odfrčeli do svých domovů.


Článek + foto Vít „Kyd“ Novák z oddílu Dálava

Publikováno: neděle 15. ledna 2012 21:00 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz