Kurz VDK-IN tentokrát ve znamení zdravovědy a práva

O víkendu 2.-4.12.2011 na TZ Švermováček v Mrtníku u Komárova proběhl již třetí víkend kurzu VDK-IN. Tentokrát jsme se zaměřili jen na dvě témata a to zdravovědu a právo. Účastníci, kteří tentokrát dorazili v kompletní sestavě, si nejprve vyzkoušeli bezmoc při čekání na sanitku a zjistili, že deset minut je opravdu dlouhá doba…

Kurz VDK-IN tentokrát ve znamení zdravovědy a práva

Následně se pak seznámili se třemi kroky a nácvikem si je snažili dobře zažít. Tak aby příště, až třeba budou muset záchranku zavolat doopravdy, měli lepší pocit, že udělali vše, co bylo v jejich silách. Řada účastníků opět prokázala, že jsou velmi šikovní, ovšem až praxe v této oblasti ukáže nakolik jsou odolní i psychicky. A kdo pracuje s dětmi ví, že k nějakému tomu úrazu dříve nebo později dojde.

V sobotu po obědě si účastníci od zdravovědy trochu odpočinuli, nicméně čekalo je neméně náročné téma – právo. V tomto směru byl mezi instruktory docela rozdíl, někteří již mnohé věděli ze škol, pro jiné bylo právo polem neoraným. Všichni si odnesli poznatek, že ani v tomto směru není svět bezpečné a bezproblémové místo a že do nějakého právního problému se mohou dostat i jednodušeji než jen podpisem papíru.

V neděli odjížděli účastníci unaveni, ale s pocitem dobře stráveného času. Mnoho z nich má chuť se v daných oborech dále vzdělávat, takže se třeba potkáme na některém z budoucích kurzů ZZA.


Článek napsal Láďa „Ráma“ šimek ; foto David Urban

Publikováno: čtvrtek 8. prosince 2011 14:34 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz