Podzimní prázdniny v Českých Budějovicích

Turistický oddíl Orion při 93.PS si letos za cíl na podzimní prázdniny zvolil České Budějovice. Jezdí tam sice každý rok na uzlovací soutěž, ale to nebývá čas na toulání po okolí. A tak to chtěli všichni napravit. I když počasí letos moc pobytu venku nepřálo, tak se malí turisté nenechali odradit.

Podzimní prázdniny v Českých Budějovicích

Vypravili se na dominantu okolí – Kleť (a aby si zážitek vychutnali, tak lanovkou), sice z vrcholu rozhledny nebylo pro mlhu téměř nic vidět, ale nikomu to nevadilo. Dalším cílem bylo hornické muzeum v Rudolfově a Eliášova štola v Úsilné – tam se dětem moc líbilo, některé úseky ve štole musely zdolávat málem v podřepu, ještě že měli všichni slušivé helmy, to by jinak bylo boulí na hlavách. A jako vzpomínku na letní tábor zavítal oddíl i do Trocnova.

Pochopitelně nevynechaly děti ani pamětihodnosti Budějovic – zdolali Černou věž, byly se podívat v Jihočeském muzeu, shlédly pořad o hvězdách v planetáriu a prohlédly si i radnici s vyhlídkovou věží a ze střechy historické radnice se dívaly na náměstí. Každý večer potom hrály děti různé hry, nejvíc se lí-bila asi „ubohá malá kočička“ a „dražba“.

Takže prázdniny byly plné zajímavých a nevšedních zážitků.


Článek + foto Jana Jandová z 93.PS.

Publikováno: pondělí 14. listopadu 2011 16:10 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Hra Medvěd - Verča Úsilná - u rotundy - štola zdolána

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz