Lesem ke hvězdám 2011

Za hvězdami se 8. října 2011 do Ďáblického háje na Praze 8 vydaly po roce zase desítky dětí – konal se zde totiž další ročník pohádkového lesa, pořádaný 68. pionýrskou skupinou Lvíčata.

Lesem ke hvězdám 2011

V tzv. areálu zdraví probíhala mezi půl šestou a půl osmou registrace účastníků, u připraveného ohně probíhalo zase každoroční opékání buřtů. Kdo se vydal na trasu, zastavil se celkem u dvanácti stanovišť – každé podle jednoho znamení zvěrokruhu, a plnil zde různé úkoly. Skládání puzzle, lanová lávka, zkouška síly… Podle obrázků se poznávaly písničky, obkreslovaly se vlastní stopy a poznávaly stopy zvířecí, cvrnkalo se míčky, poznávaly se ryby, jinde se z kostek stavěly hrady, a také si třeba každý mohl vyzkoušet, jak by se mu žilo jako rakovi. Za každé stanoviště a každý splněný úkol si bylo možné doplnit další slovo to křížovky.

Kdo trasu prošel až k Ďáblické hvězdárně a rozluštil tajenku, dostal v cíli malou odměnu, teplý čaj a čekala ho ještě návštěva hvězdárny – znovu jsme koukali na krátký kreslený film o vesmíru a hvězdářskými dalekohledy pozorovali noční oblohu.

Navzdory původní takřka apokalyptické předpovědi dorazilo celkem na 200 dětí a ani počasí nakonec nebylo nijak hrozné – ke konci dokonce krásně svítil měsíc.

Děkujeme všem, kteří s přípravou a organizací akce pomohli – totiž asi 50 dobrovolníkům. Děkujeme rovněž Magistrátu Hl. m. Prahy, který konání akce finančně podpořil.

68. pionýrská skupina Lvíčata, která akci organizovala, celoročně působí v oblasti Prahy 8, zvláště pak v Libni a Kobylisích. Těžištěm naší činnosti pro děti a náctileté jsou pravidelné schůzky, jednodenní výpravyvícedenní akce a letní a zimní tábory. Jezdíme do přírody, na kola, na vodu i na lyže; děti se u nás mohou v kolektivu kamarádů naučit mnoho praktických dovedností.

Pokud se vám právě třeba pohádkový les líbil a chtěli byste se o naší činnosti více dozvědět či se do ní rovnou zapojit, podívejte se naše internetové stránky www.lvicata.cz, kde naleznete i rozsáhlou fotogalerii z této akce.

Publikováno: neděle 16. října 2011 10:42 Vložil: Ondřej Machulda

Související odkazy

Přiložené fotografie

Opékání buřtů Pionýrský pejsek nechyběl Stanoviště lev a obkreslování (nejen) lvích stop Zvládnou si raci svými klepety ustříhnout bonbon? Zakončení na Ďáblické hvězdárně

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz