Pálení čarodějnic 2011

Dne 30. dubna 2011 se uskutečnil již 18. ročník „Pálení čarodějnic“, který pořádala 230. pionýrská skupina Záře na školním hřišti Základní školy Glowackého. Letošní Pálení čarodějnic bylo v duchu cestování kolem světa.

Pálení čarodějnic 2011

U každého stanoviště (kterých bylo letos rovných 20) visela vlajka a mapa daného státu (kterou nám pomohly nakreslit děti ze školní družiny) a i disciplíny na těchto stanovištích byly tematicky laděné do daného státu.
Mohli jste zde tedy najít například slalom s pinpongovým míčkem na lžíci (Čína), střelbu na střelnici (USA), Lovení ryb (Norsko), chůzi na lyžích (Rakousko), zdolání lanové lávky (Švýcarsko) atp.
Na každém stanovišti čekala děti drobná sladká odměna, a kdo zdolal všechny, nebo alespoň větší část disciplín, získal v infostánku odměnu větší.

Kromě stanovišť se účastníci v oblecích čarodějnic a čarodějů mohli zúčastnit volby Miss čarodějnice 2011. Letos se Miss zúčastnilo 52 účastníků a to v kategoriích do 8 let, nad 9 let, maminka a rodina.

Všichni také mohli během konání akce shlédnout několik představení, a to vystoupení folklorních tanců (které předvedla skupina Vonička ze sdružení FoS) a ukázku aerobiku a hip-hopu (kterou předvedli účastníci kroužků zdejší školy).

Samozřejmě nechyběl tradiční oheň a upálení čarodějnice, které celou akci zahájilo. Když skončily všechny disciplíny a byla vyhlášena Miss, zůstalo plno lidiček sedět u ohně, kde se hrálo na kytaru a zpívalo. I přes počáteční deštivé počastí se akce zúčastnil velký počet návštěvníků (převážně rodičů s dětmi), kteří se podle ohlasů dobře bavili.

Budeme tedy rádi, když se opět sejdeme zase příští rok.


Článek a foto převzato z webu 230.PS Záře.

Publikováno: úterý 17. května 2011 14:10 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz