Kamenec for Teedeet

O víkendu 15.-17.4.2011 se na základnu v Kamenci v Orlických horách sjelo 11 účastníků, teedeetů (15+), a program připravili vedoucí z 1.PS Náchod (Terka a Mirek), jejichž je Kamenec domovská základna.

Kamenec for Teedeet

Se setměním dorazili poslední účastníci a program mohl začít. Kliky, klus a pořadová byly proloženy hrami, které účastníkům pomáhaly seznámit se a sehrát se v nové skupině. Po večeři následovalo seznámení s paintballovými zbraněmi – s důrazem na bezpečnost – a také krátké opakování z topografické přípravy – především práce s azimuty a souřadnicemi.

Možná byste si mysleli, že po večerní hygieně jsme mohli spokojeně spát až do rána. Ale to bychom nebyli na Kamenci, aby v noci nečekalo nějaké překvapení…

Když jsme se se sobotním budíčkem začali soukat ze spacáků, byla před námi důkladná rozcvička. Běh a strečink, kliky a sed-lehy na milion způsobů, cviky na koordinaci. Snídaně.

Poté, co jsme si vyzkoušeli maskování, následoval přesun podle koordinát na základnu v lesích, kde nás čekalo konečně trochu odpočinku a „opulentní kulinářské orgie“ připravené v lese, tedy polévka a pečínka s plackami.

Odpolední zaměstnání bylo věnované očekávanému paintballu. Skupinky spolu zápolily se střídavým štěstím v čelním střetnutí, či v útoku na pozici v kopci. Ještě předtím se však účastníci i organizátoři krátce zapojili v roli komparsistů do natáčení dokumentárního pořadu. A když jsme se po večeři přesunuli nočním lesem do svahu nad táborem, nalezli jsme zde základy domku ze sudetoněmecké vsi Rassdorf, s připraveným ohništěm, u kterého jsme strávili večer.

A protože zvykání si na spánkovou deprivaci a práce pod tlakem ke Kamenci patří, tak se nocí opět rozlehl výbuch dělobuchu a účastníci se stali členy diverzní výsadkové skupiny, plnicí skrytě úkoly na území ovládaném nepřítelem. Obě dvě skupiny si počínali obratně a úspěšně.

V neděli jsme zahájili den veselou soutěžní rozcvičkou a pak již následoval očekávaný nácvik jednotlivých překážek překážkové dráhy, se kterými si všichni zdárně poradili, a mnozí se dokonce s nemenším úspěchem pokoušeli závodit s časem při překonávání dráhy celé.

Víkendu se zúčastnilo několik zkušených teedeetů (včetně šéfa teedeet-teamu Rámy), ale i několik nových zájemců o činnost teedeetů, se kterými se určitě zase brzy uvidíme.


Článek sepsal Mirek Havela z 1.PS Náchod; foto účastníci akce.

Publikováno: středa 20. dubna 2011 21:09 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz