Uzlování v Českých Budějovicích

První dubnový víkend se v Českých Budějovicích konal již 17. ročník soutěže ve vázání uzlů na rychlost (Turbánek 2011 – O Putovní pohár Zlaté růže). Pražský oddíl Orion z 93.PS patří mezi tradiční účastníky této soutěže, má už trvalé místo v jejich termínovém kalendáři výletů a dalších akcí. Letos se na soutěž vydal již po patnácté.

Uzlování v Českých Budějovicích

V sobotu 2. dubna proběhla samotná soutěž, sjelo se na ní celkem 8 dětských kolektivů z různých koutů republiky. Celé dopoledne se uzlovalo – nejdříve kvalifikace a potom finále jednotlivců v 6ti věkových kategoriích.

Z oddílu Orion se do finále probojoval Filip Hlávka v kategorii do 18 let (celkově obsadil 4. místo s časem 15.51 s), v kategorii do 12 let Tomáš Vlček (celkově na 5. místě s časem 27.64 s) a v kategorii dospělých Jindra Korsa (celkově na 2. místě s časem 18.86 s).

Po obědě proběhla ještě soutěž 6ti členných štafet – a tady Orioňáci zabojovali – ve finále zvítězili a za 1. místo si do Prahy odvezli i putovní pohár.
Jejich radost ze získání poháru byla veliká, naposledy štafetu vyhráli před 9 lety, několikrát jim pohár unikl a skončili na 2. místě. Radost z vítězství společně oslavili v místní cukrárně při zmrzlinovém poháru.

Zbytek odpoledne trávili Orioňáci ve městě, vystoupali na Černou věž, odkud byl nádherný výhled na město a jeho okolí, zahráli si fotbálek a protáhli se i na dětském hřišti.

Za rok na soutěž pojedou určitě zase – musí pohár přivézt po ročním opatrování, ale udělají vše pro to, aby si ho zase odvezli zpět do Prahy.


Text a foto Jana Jandová z 93.PS

Publikováno: středa 13. dubna 2011 15:33 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Fíďa Lukáš Štafeta - Otík Sladká odměna

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz