Umačkáni dětmi

Jsou jich tisíce. Svůj čas a energii dávají ostatním. Moc dobře vědí, že když se díky nim rozvíjejí druzí, rozvíjíme se všichni. Dobrovolníci pracující s dětmi jsou všude kolem nás. Přesto jsou mnohdy neviditelní. Je čas to změnit. Nebojme se říct, že dobrovolníci pracující s dětmi jsou výjimeční lidé. Zamysleme se společně nad tím, co je pro ně nejcharakteris­tičtější? Hledejme konkrétní tváře a příběhy. Dopřejme jim trochu slávy, kterou si tito lokální hrdinové zaslouží.

Umačkáni dětmi

Sdružení Pionýr zahajuje informační kampaň Umačkáni dětmi. Jejím cílem je v rámci Evropského roku dobrovolnictví postavit do popředí zájmu dobrovolníky pracující s dětmi. Obecně, ale i jako jednotlivce. Hravou a interaktivní formou k nim chce upoutat pozornost veřejnosti a zdůraznit, že jejich práci nelze brát jako samozřejmost. Že si za svou soustavnou práci, čas a energii zaslouží uznání.

„Občas se nás někdo ptá, co má Pionýr společného s rokem dobrovolnictví. Na to je snadná odpověď – úplně všechno. Pionýr existuje jen díky práci tisíců dobrovolníků. Letos máme příležitost je zviditelnit a chceme ji využít, jak jen to půjde,“ vysvětlil předseda Pionýra, Martin Bělohlávek, proč projekt vznikl.

Těžiště kampaně je v komunikaci. Vytváří prostor pro kohokoli, kdo se chce k tématu vyjádřit. V první části, která bude zahájena koncertem Děti dětem (4. 2.) a uzavřena Bambiriádou (27. 5.), budou moci všichni navrhovat vlastnosti, které jsou pro správného dobrovolníka pracujícího s dětmi nejvýstižnější, a to zcela vážně i s nadsázkou. V druhé části kampaně (od června do listopadu) pak k vybraným vlastnostem přibudou i tváře a příběhy. Podle vybraných vlastností totiž budou navrhováni jednotliví dobrovolníci. Finále kampaně bude společenský večer 5. 12. – v Mezinárodní den dobrovolníků.

„Chceme slyšet od lidí, co si o dobrovolné práci s dětmi myslí. Chceme, aby se sami zamysleli nad tím, kdo vlastně jsou ti dobrovolníci, kteří svůj čas věnují třeba právě jejich dětem. Návrhy nám může posílat opravdu každý a my za ně budeme rádi,“ shrnul projekt jeho vedoucí Jakub Kořínek.

Publikováno: středa 2. února 2011 22:35 Vložil: Anštajn

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz