PROROCK MÁ VÍTĚZE

11. ročník ProRocku, který proběhl 13.11.2010, má své vítěze. Během sobotního finálového odpoledne se na podiu pražského Music Clubu Exit Chmelnice vystřídalo deset vynikajících, mladých, začinajících kapel. K vidění a hlavně poslechu byla muzika od jemnějších pop-rockových tónů až po pořádný metalový nářez. Soutěžící do svých vystoupení dali vše, naservírovali nám svoje největší pecky a vytvořili strhující atmosféru. A jak to všechno dopadlo?

PROROCK MÁ VÍTĚZE

Porota ve složení Jarda Špulák (hudební publicista), Pavel Měšťánek (kapela Medvěd 009), Artur Kaiser (PromoProdukce, a.s.) a Miroslav Fišar (spoluzakladatel soutěže ProRock) rozhodla následovně:

Na třetím místě skončila kapela Exil 51, která svou písní „Balkánská“ zaujala porotu natolik, že ji ocenila jako nejlepší autorskou skladbu. Druzí skončili nadějní The Contact se zpěvačkou Annou Ungrovou a absolutním vítězem se stala skupina Cheeseboutique, jejíž frontmanka, Tereza Havlínková, si za svůj zpěv a celkový projev vysloužila i ocenění Osobnost soutěže. Pro její vystoupení by se dalo použít mírně upravené „Tómovo“ zvolání: „ta holka má v hrdle dynamit!“. Aby byl výčet ocenění úplný, zbývá doplnit nejlepší kapelu juniorské kategorie, KOPR a nejlepší kapelu očima, nebo spíše ušima návštěvníků – slovenskou partičku The Shed. Není se čemu divit, při jejich vystoupení Chmelnice doslova vřela. Sami to komentovali slovy: „vyhráli jsme kategorii nejdůležitější, diváckou! Všem děkujeme!“.

Vítězné kapely můžete vidět ještě letos v prosinci, v pražském klubu Abaton, kde vystoupí po boku stálic naší festivalové scény na akci pořádané agenturou PromoProdukce, „Vánoční Fest 2010“. Dále pak na největším letním festivalu, Votvíráku 2011.

Tak tedy: „Sláva vítězům, čest poraženým!“. I když pro nás jsou vítězi finalisté všichni. Děkujeme soutěžícím za účast a jejich super vystoupení a přejeme hodně štěstí a hudebních úspěchů!!!

Díky patří samozřejmě i porotcům a všem partnerům (K-Audio, PromoProdukce, Exit Chmelnice,…).

Budeme se těšit na další, již 12.ročník!


Článek převzat z webu pro-rock.cz

Publikováno: neděle 21. listopadu 2010 9:48 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz