Akce Buben 2010

O víkendu 17.-19.9.2010 proběhl již čtvrtý ročník „Akce BUBEN 2010“, který pořádá teedeet team (teedeet jsou akce pro náctileté pionýry nejen z Prahy). Tentokrát se zúčastnilo pouze 10 účastníků + 5 vedoucích, ale i tak jsme si všichni akci užili – obzvlášť nedělní bubnování na hradě Buben bylo na prosto super.

Akce Buben 2010

V pátek večer, po drobném zpoždění dopravní společnosti ČD, dorazili účastníci opět po roce na Buben. Letos v komornějším počtu (10 účastníků +5 vedoucích). Při večeři se tvořily lipogramy a poté všichni vyšli na hrad, kde je čekal mystický mág. Promluvil k nim, o jejich poslání a osudu, který je svedl dohromady, o tom, že oni jsou vyvoleni poznat více. Nabídl poznání, jehož nelze dosáhnout jinou cestou. Na důkaz příslušnosti k společenstvu se všichni museli podepsat kohoutí krví a rituálně spálit svůj vlas. Po návratu na zádkladnu přišly na řadu hry, které se přehouply až do ranních hodin.

V sobotu ráno vzbudil všechny Mirek bubnováním a hned se šlo na Binární duševní rozcvičku. Dopoledne byla sekce drobných her a hříček a také výroba košťat na Quiditch. A po obědě vyrazili účastníci na hru, která bude trvat 5 – 7 hodin. Rozhodně šlo o silně zážitkovou aktivitu, při které poznali sami sebe i navzájem. Plnili mnoho úkolů a dle míry úspěchu, či neúspěchu získávali různé handicapy, které jim znesnadňovali putování. Vrátili se půl hodinky po setmění plni emocí a zážitků. Po rychlé večeři proběhla reflexe, jak má být. A večerní program byl na uvážení každého – od vycházky na hrad po sledování filmů.

V neděli jsme vstali později, posnídali a vyčkávali na bubeníka (bubnujeme.cz), který měl přijet. Přijel sice asi s hodinovým zpožděním, ale rozhodně to stálo za to! Vyšli jsme na hrad a tam společně asi dvě hodiny bubnovali, vykřikovali HEJ! a náležitě si to užívali.

A pak zbývalo jen poobědvat, uklidit, rozloučit se správcem Karlem a vyrazit na vlak.

Byla to moc fajn, príma akce a dle reakcí soudím, že se líbila i účastníkům.


Článek sepsala Zdenka „Žába“ Veselá

Publikováno: pátek 24. září 2010 23:29 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Mírova rozcvička Coleta a bedla jedlá Bubnování na bubny na Bubnu Iva, Permoník, Činkyn, Jára a Mirek Martin a Eliška

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz