Dálava na setkání pražských pionýrských skupin a oddílů 2010

Toto setkání pionýrů z Prahy (více jak 50 lidí z 7 PS) se uskutečnilo o víkendu 4.-6.6.2010 na TZ Kapr u Popovic u Benešova. Celé setkání se neslo v duchu divokého západu, kdy jsme pomáhali šerifovi z pevnosti Fort Carp zahránit jeho oblíbeného psa. Víkend to byl nabitý spoustou her a soutěží. Také se běžela Stezka a dá se říct, že náš oddíl naprosto exceloval – všichni měli diplom. Zároveň jsme plnili poslední rytířskou ctnost a to odvahu rytíře Lucase a všem se jí povedlo splnit.

Dálava na setkání pražských pionýrských skupin a oddílů 2010

Všichni jsme se sešli na Hlaváku odkud jsme osobákem dojeli do Benešova. Zde jsme se potkali s dalšími PS, které na Setkání jeli (230.PS Záře, 188.PS Bobříci, 32.PS Pláňata, 68.PS Lvíčata a PS Omega) a společně jsme dále pokračovali autobusem, který nás dovezl až do Popovic, odkud to bylo jen kousek na táborovou základnu, kde jsme měli strávit víkend.

Na tábořišti nás přivítal Heri a Ondra a řekli nám, kde se můžem ubytovat. Postavili jsme si stany a pak byl společný nástup, kde jsme se dozvěděli co a jak. Zároveň začla celovíkendová hra „Na vraha“. V podvečer nás navštívil šerif Heri z Fort Carp se svým mazlíkem – pionýrským psem, který se ovšem posléze záhadně ztratil a naším úkolem bylo ho vysvobodit. Víc se toho už v pátek nestalo a tak jsme se odebrali do hajan.

V sobotu ráno přijel Krysa, který měl značit Stezku a my ostatní jsme se po snídani vrhli na hry, které pro nás měli připravené kamarádi z 230.PS Záře. V tomto duchu proběhlo celé dopoledne, v mezidobí jsme plnili jednu část rytířské zkoušky – ctnosti rytíře Lucase (hledání loupežníků), a po dobrém obědě a odpočinku jsme se už pomalu chystali na Stezku. Kdo zrovna nebyl na trati Stezky se mohl věnovat doprovodnému programu jako rukodělkám, deskovkám, lanovým aktivitám a nebo paintballu. Odpoledne rovněž proběhla další část našeho rytířského úkolu – spálit pokud možno na popel 3 sirky. Po večeři nám vedoucí předvedli divadlo, které celé odpoledne nacvičovali a nejvíc, se divadlo zřejmě líbilo Krysovi, který měl v tomto divadelním kuse jednu z hlavních rolí, kdy byl neustále obklopen děvčaty :-). Následovalo vyhlášení Stezky, kde jsme obsadili první nebo druhá místa – žádný jiný oddíl nedopadl tak dobře jako my – byl jsem na vás velmi pyšný. Poté nám předvedla své umění vokální skupina Cosmetic Tissues a pak jsme ještě nějakou dobu seděli u ohně a hrálo se na kytaru.

Když se setmělo tak jsme vyrazili plnit poslední část rytířského úkolu – jednotlivci šli po tmě na blízkou louku, kde hledali papírek se svým jménem. Poté už jsme celý znavení zalezli do spacáků.

V neděli dopoledne probíhal program na motivy pevnosti Boyard, kterou pro nás připravili kamarádi z 1.PS Náchod. Hra to byla velmi zábavná a dynamická a všem se nám moc líbila. Poté už nastal čas si pomalu jít balit a uklízet. Rovněž se nám povedlo objevit šerifova mazlíka za což jsme byli odměněni plyšovým pionýrským psem. Pak už nezbývalo nic jiného než se se všemi rozloučit a dojít do Popovic, kde na nás čekal autobus, který nás odvezl do Benešova odkud jsme se vlakem přesunuli do svých domovů (tedy až na Krtka, který šel pěšky do 6 km vzdálené vesnice na vlak, protože nerad jezdí autobusem :-).

Celé Setkání bylo moc pěkné a i počasí vyšlo skvěle – byl to prostě příjemně strávený víkend.

Publikováno: pondělí 21. června 2010 14:34 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Oběd v trávě Divadlo Šefir Heri a jeho kůň Čekáme na výsledky Stezky Nástup všech účastníků

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz