Čtrnáctý Květinový den

Každoročně se jeden květnový den na první pohled odlišuje od ostatních. Květy nepučí jen v trávě či na stromech, ale také na košilích, čepicích, kabátech… Jsou to symbolické květy měsíčku lékařského, jejichž zakoupením (minimální cena je dvacet korun, ale mnozí dají i více) lidé přispívají na boj s rakovinou – ať už ve formě prevence, výzkumu, nebo pomoci nemocným.

Čtrnáctý Květinový den

Český den proti rakovině je jedna z největších a nejstarších dobročinných sbírek u nás, již čtrnáct let ji pořádá Liga proti rakovině Praha a je všeobecně známá jako Květinový den. Čtvrtým rokem se do ní zapojil i Pionýr. Letos, ve středu 12. května, vyrazili naši dobrovolníci v žlutých tričkách prodávat kvítky do ulic téměř devadesáti měst a obcí ve všech krajích České republiky. Nejsilnější zastoupení bylo v Jihomoravském a Plzeňském kraji, celkem bylo našich sběračů ze sedmdesáti tří pionýrských skupin více než pět set padesát.

Kolik jsme letos vybrali, ještě nikdo neví. Zapečetěné vaky poputují do poštovních poboček, kde bude jejich obsah přepočítán. Víme ale, že v minulých třech ročnících naši dobrovolníci pro sbírku získali téměř pět milionů korun, a věříme, že i letos se nám podařilo významně přispět cíli sbírky.

Všichni dobrovolní sběrači i dárci zaslouží dík a uznání!

Publikováno: čtvrtek 13. května 2010 15:05 Vložil: jakubkorinek

Související odkazy

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz