Pionýr na Ulici

Ne, nebojte se, nejsme bez střechy nad hlavou. Začalo to jedním dílem seriálu Ulice (TV Nova), kde v jednom dialogu zazněla věta, že pionýři už přece neexistují. Pionýři to nesli nelibě a mnoho z nich na to reagovalo různými dopisy a dotazy směřovanými k vedení TV Nova i tvůrčímu týmu seriálu Ulice. Reakcí od členů i z ústředí bylo tolik, že na to nakonec Nova zareagovala a nabídla nám, že skupinka zájemců si může přijít prohlédnout ateliéry, kde seriál Ulice vzniká, podívat se do míst, která někteří znají z televize.

Pionýr na Ulici

Tak se ve středu 7. 4. na Ústředí Pionýra dopoledne sjela třináctičlenná skupinka z několika krajů republiky (Královéhradecký, Karlovarský, Ústecký, Moravskoslezský, Středočeský a Praha) a vyrazili jsme směr Ateliéry Hostivař. Tam se nás ujaly dvě usměvavé slečny, které nás po celou dobu provázely. Přivítat nás přišel i pan producent, který ocenil naši odvahu hlásit se ke jménu poničenému minulostí a slíbil, že si na podobné přešlapy dají v budoucnosti pozor.
Naše prohlídka začala v samotné ulici – zezadu sice jen prkenná konstrukce, ale zepředu k nerozeznání se skutečnou ulicí a malým náměstím. Procházeli jsme od dveří ke dveřím a prohlíželi si kadeřnictví, tetovací salón, hospodu nebo třeba pekárnu, ve které to dokonce vonělo jako v pekárně, takže některé z vystavených rekvizit byly možná i k jídlu.
Druhá část prohlídky vedla vnitřními prostorami – velikou halou, kde byly proti sobě naskládané pokojíky, ložnice, kuchyně, kabinet a podobně, vše označené jmény seriálových postav či rodin, kterým ta která místnost náležela, dále tu byla různá zákoutí jako kousek schodiště či popelnice. Bylo zajímavé, kolik takových „místností“ se dá vedle sebe poskládat. Prohlídka těchto interiérů byla dokonce obohacena o malé dobrodružství, když někdo vypnul osvětlení a slečny, jež nás provázely, začaly volat, ať všichni zůstanou na místě, nikdo nikam nechodí, že bychom se v ateliéru mohli po tmě ztratit. Po chvilce ale světla naskočila a kupodivu nám nikdo nechyběl.
Celá exkurze proběhla v dobré náladě, potkali jsme se s několika herci ze seriálu (na fotce jsou s námi Tereza Bebarová, Jaroslava Obermaierová a Václav Svoboda) a podívali se do míst, která nenavštíví úplně každý. Navíc si nás pár lidí z významného média nejspíš bude chvíli pamatovat, což je vždycky dobrá věc.

Publikováno: pondělí 12. dubna 2010 11:19 Vložil: jakubkorinek

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz