Školení VDK-IN a ZZA 19.-21.3.2010

Je to červené a je to na laně.Co je to? No přece instruktor. Proč? Abyste vše dokonale pochopili, musíte se podrobnější seznámit s programem víkendového školení instruktorů a vlastně i zdravotníků , který uspořádalo naše vzdělávací centrum.

Školení VDK-IN a ZZA 19.-21.3.2010

Tentokrát jsme zamířili na jihočeskou pionýrskou základnu Vávrovka. Atmosféra starého stavení uprostřed lesů, teplo domova našich babiček a dědečků, stará kamna. Školení ve stodole, v jídelně na louce i v lese. Základna jako lusk a současně jako vzor víkendových chalup pro téměř 40 osob.

Hlavním téma, které nás celým víkendem provázelo byla tentokrát zdravověda . Instruktoři a budoucí zdravotníci zotavovacích akcí si vyzkoušeli nejen jak ošetřit poranění, ale především atmosféru při úrazu. Tradičně tedy nešlo jen o získání potřebných informací, ale o dovednosti a testování vlastních schopností v téměř dokonalých simulacích. Červená barva proto na tomto víkendu sehrála asi nejdůležitější roli při všech ukázkách poranění.

Lano pro změnu hrálo hlavní bylo naší hlavní pomůckou a bodem jistoty v blízkém lanovém parku, kde si všichni účastníci měli možnost otestovat si vlastní možnosti a dotknout se vlastních obav na vysokých lanových aktivitách.

Je-li tedy něco červené a skáče-li to na laně, pak je to náš zdravotník, nebo instruktor.


Text a foto Ivana Macháčková

Publikováno: úterý 30. března 2010 18:44 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Káča a Píďa Jirka blbne V lanovém centru Píďa a Makyna V lanovém centru II.

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz