Pálení čarodějnic 2018

30. duben 2018 – Základní škola Glowackého se opět proměnila v rej čarodějnických kostýmů na počest tradičního Pálení čarodějnic, které pořádá Pionýrská skupina Záře jako svou největší akci pro veřejnost. :-) Děkujeme všem za návštěvu!

Pálení čarodějnic 2018

Na programu byly stanoviště pro děti, díky kterým si mohly vyzkoušet své schopnosti v různých disciplínách, ať už to bylo tříbení smyslů při rozpoznávání koření, poučení o tom, jak se chovat v lese, „myslivecké“ střílení ze vzduchovky, chůdy a lanová lávka nebo třeba uhádnutí hádanky. Těmito úkoly děti provázely klasické pohádkové bytosti – na stanovištích u nás pomáhají nejen děti z oddílů, instruktoři a vedoucí, ale i nejmladší kamarádi. Každý, kdo nasbíral body u všech stanovišť, pak za svoji pouť dostal zaslouženou odměnu.

Jako vždy se nám také přihlásila řada odvážných čarodějek a čarodějů do Miss čarodějnice, kde porota pečlivě vybrala nejkrásnější vítěze, kteří byli oceněni na podiu. Naše akce je vždy z podia moderovaná, abyste měli lepší přehled o tom, co se kde právě děje a v mezičase doprovázíme náš program hudbou pro děti.

V 16:00 náš pan ohnivák slavnostně zapálil hranici i se symbolickou obří loutkou čarodějnice. A naštěstí jsme nemuseli nic hasit, přestože bylo opravdu sucho a přes den foukal pořádný vítr. Dále byl oheň udržován k využití posezení a opékání buřtů. Hned vedle ohniště stál totiž náš bufet, ve kterém se daly za malý poplatek zakoupit špekáčky, nealko pivo, limo a další dobroty. Akce pokračovala večerní volnou zábavou.

Děkujeme vám všem za účast a naviděnou příští rok, anebo na příští otevřené akci :-)


Článek převzat z webu PS Záře.

Publikováno: pondělí 7. května 2018 15:54 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz