Je douzlováno! aneb Dračí smyčka 2018

Opět po dvou letech se na seznam závodů Zelené ligy, mezi oddílové soutěže v Jihomoravském kraji, dostal závod v uzlování zvaný Dračí smyčka. Připadl na sobotu 24. 2. a jeho organizátorem jsme byli my – 66. PTO Brabrouci Modřice. Konal se v budově základní školy v Modřicích. Navzdory chřipkové epidemii se nás závodníků zúčastnilo bez mála 300 a vůbec poprvé jsme si své časy měřili sami za pomoci měřicího zařízení, které pro tyto účely navrhl a sestrojil náš náčelník Kečup.

Je douzlováno! aneb Dračí smyčka 2018

V den konání akce jsme se sešli po sedmé hodině ranní a pustili se do příprav. Na pomoc nám přijeli i stopkátoři, které vyslaly zúčastněné oddíly, takže nám šla práce pěkně od ruky a za chvíli bylo vše připraveno. Od devíti hodin se registrovali první soutěžící, kteří se po vyplnění startovních karet pustili do uzlování. Soutěžilo se v osmi uzlech ve čtyřech věkových kategoriích, které se samozřejmě svou náročností lišily, a to jak materiály, na kterých je nutné uzel uvázat, tak jinými „ztíženími“, jako vázání poslepu či za zády. Nechybělo ani stanoviště se štafetou.

Současně s uzlováním probíhalo hlasování o nejhezčí oddílový zpěvník a kroniku v soutěži Kosmův prostor. Součástí bylo také hodnocení přihlášených oddílových webů, které byly bodovány zástupci těchto oddílů ještě před samotnou akcí. Velkým lákadlem bylo speciální stanoviště, kde vázala uzly vždy dvojice, avšak každý mohl používat pouze jednu ruku, což vyžadovalo nadmíru koordinace.

Jak den plynul, hromadily se sčitatelům na stolku odevzdané startovní karty, které rychle přepisovali do počítačů a za nedlouho se mohlo přistoupit k nástupu a s ním spojenému vyhlašování. Venku byla sice obrovská zima, ale dosažené úspěchy nás všechny zahřály.

Eliška Císařová Koník, 66. PTO Brabrouci Modřice

Publikováno: čtvrtek 15. března 2018 0:00 Vložil: Eliška Císařová

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz