Projekt 72 hodin!

je jedním z těch, které pionýři – jako členská organizace České rady dětí a mládeže – rádi užívají, neboť je jim blízký. Vloni se jich do něj zapojilo v 11 projektech 461. Letos se jedná o tři dny (8. – 11. října 2015) naplněné dobrovolnickými aktivitami, které se u nás, v ČR, konají již po čtvrté. Kdykoliv během těchto 72 hodin a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě, či jejich okolí.

Projekt 72 hodin!

Letošní motto zní: „Zasaď strom třeba se starostou.“ a tak se letos budou především sázet stromy. ČRDM nabídne 100 ks vzrostlých stromů, včetně veškerého příslušenství zdarma, a proto sledujte web www.72hodin.cz, abyste si je stihli objednat včas. A proč sázet strom právě se starostou? Protože jedním z cílů projektu je také například podpořit vztahy s radnicí…
Do projektu je samozřejmě možné se zapojit i jinak – FANTAZII SE MEZE NEKLADOU! Vloni mimo jiné pionýři připravili:

  • Den D v LDN (pro starší a hůře pohyblivé) – PS Vysočina Svitavy
  • Odpoledne plné her v Klokánku – PS Veteráni Kladno
  • Úprava okolí městské knihovny – PS Čápata Bruntál
  • Zajištění zázemí pro chovatelskou výstavu – PS Za vodou Josefov.

Jde samozřejmě o výběr z pionýrských projektů. Platí ovšem, že projekt „72 hodin“ je vhodnou příležitostí, jak udělat NĚCO, na co se třeba už dlouho chystáte.

Tak neváhejme a pojďme se zapojit i MY!
Své projekty je možné zaregistrovat na odkazu níže. Pokud se rozhodnete zapojit, dejte nám, prosíme, také vědět na email anna.novakova@pionyr.cz do 30. září 2015.
Díky za VAŠÍ AKTIVITU, kterou pomáháte ke zlepšení svého okolí a současně i ke zviditelnění Pionýra.

Publikováno: pondělí 14. září 2015 10:43 Vložil: Martin

Související odkazy

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz