Pionýři fotit umí!

Mezi pionýry jsou nadějní fotografové, přesvědčila se o tom porota soutěže Clona 2014, která je součástí Pionýrského Sedmikvítku. Do letošního ročníku, který měla poprvé na starosti Plzeňská krajská organizace Pionýra, se přihlásilo 52 účastníků celkem s 243 příspěvky. Rozhodování tedy vůbec nebylo snadné, pětičlenná porota složená vesměs z profesionálních či poloprofesionálních fotografů vybírala a hodnotila a bodovala.

Pionýři fotit umí!

Nejvíce soutěžících se přihlásilo do nejstarší věkové kategorie, naopak nejméně obsazená byla ta nejmladší. Čím to? Zkuste i vy pro své děti připravit fotoschůzky. Že nevíte, jak na to? Mrkněte do metodických listů Výprav za poznáním! 

Ale teď zpátky k Cloně. Rozhodování často nebylo snadné, v některých kategoriích byly příspěvky velmi vyrovnané a o vítězství mnohdy rozhodl jediný bodík. V kategorii portrét soutěžících od 18 do 26 let došlo k vzácné shodě, máme tedy dva vítěze. Největší boj byl v kategorii volnočasových aktivit a táborové fotky u nejstarších účastníků, o přízeň porotců se ucházelo rekordních 53 snímků. 

V průběhu listopadu a prosince byly fotky přidávány na facebookové stránky Pionýra do alba Clona 2014 a fanoušci stránky mohli hlasovat a udělit Cenu veřejnosti. S velkým náskokem nakonec zvítězil snímek Ivany Vaskové (PS Hrádek) s názvem „Lukáškovi bylo na táboře 18 dní“. Tato fotka získala 92 označení To se mi líbí (neboli lajků), na druhý a třetí snímek v pořadí měla fotka náskok téměř padesáti hlasů. 

Všem vítězům gratulujeme, mohou se těšit na ceny, účastníkům děkujeme a všem dohromady přejeme dobré světlo a skvělé nápady při dalším focení. A co vy, přihlásíte se do dalšího ročníku i vy? Zkuste to…

Kompletní seznam oceněných společně s komentáři poroty najdete na webu.

Složení poroty
Vladimír Baxa – profesionální fotograf se zaměřením na portréty a svatby
Jindra Radová – profesionální fotografka
Jaroslav Vogeltanz – profesionální fotograf se zaměřením na přírodu, desítky let praxe (dnes Zoo Plzeň, dříve Pravda, Plzeňský deník)
Zdeňka Šimková – fotografka se zaměřením na portréty a jezdectví
Miroslava Tolarová – členka VV ČRP, redaktorka Plzeňského deníku

Více fotek z Pionýrského Sedmikvítku najdete na našem facebooku.

Publikováno: čtvrtek 22. ledna 2015 7:06 Vložil: Mirka Tolarová

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz