Lesem ke hvězdám 2014 – sluneční soustavou

Téměř 500 dětí se v podvečer soboty 4. října zúčastnilo šestého ročníku Lesa ke hvězdám – pohádkového lesa v Ďáblickém háji na Praze 8.

Lesem ke hvězdám 2014 – sluneční soustavou

Každoroční akce nesoucí název Lesem ke hvězdám, kterou pořádá naše 68. pionýrská skupina Lvíčata v Ďáblickém háji na Praze 8, se během své dosavadní existence vyprofilovala v událost, která pobaví děti i dospělé. Ani její letošní šestý ročník nebyl výjimkou. Sešlo se na něm rekordních 471 dětí!

Děti měly možnost vydat na vzrušující výpravu vesmírem a prozkoumat tak celou sluneční soustavu. Na trase bylo pro děti přichystáno celkem devět vesmírných stanovišť ztvárňujících planety sluneční soustavy, na kterých museli malí kosmonauti plnit tematické úkoly. Kromě všech osmi planet musely děti projít také nebývale nebezpečným pásem asteroidů.

Úkoly na stanovištích byly inspirovány charakteristikou daných planet. Díky tomu se mohly děti například pokusit objevit dalekohledem krásy Venuše coby nejviditelnější planety na obloze, naučit se ovládat robotické vozítko na Marsu, projít lanovou dráhou po prstenci Jupiteru či se vyhnout laserům představujících nebezpečné plyny Uranu. 

Kromě dobrodružné stezky měl každý účastník možnost posedět s ostatními u ohně a posilnit se opečeným buřtem, což ještě podpořilo přátelskou atmosféru celé akce. V cíli také na každého čekala malá odměna, teplý čaj a také prohlídka hvězdárny s možnost pozorování noční oblohy. 

A že jste letošní Lesem ke hvězdám propásli? Není třeba věšet hlavu, budeme se na vás těšit i příští rok!

Na závěr musíme vřele poděkovat všem téměř 50 pionýrům a dalším kamarádům, kteří se podíleli na zajištění akce.

Publikováno: pondělí 3. listopadu 2014 22:27 Vložil: Barbora Kebzová

Související odkazy

Přiložené fotografie

Oheň a start Pionýrský pes nesměl chybět Pozorování Venuše Pás asteroidů Cíl u ďáblické hvězdárny

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz