Večerní hra 2013 Karlín

Ve čtvrtek 19.12.2013 us­pořádalo Pionýrské centrum Praha 10 ve spolupráci se 78. pionýrskou skupinou SKALKA Praha 3 tradiční předvánoční večerní kulturně orientační hru po zajímavých místech Prahy letos nazvanou „Karlín“.

Večerní hra 2013 Karlín

Děti se svými vedoucími a instruktory z různých městských částí prošly trasu od metra Florenc, kolem Hudebního divadla Karlín, karlínských kasáren, pod Negrelliho viaduktem, Pobřežní ulicí, kolem Nové zástavby kancelářských budov na bývalém Rohanském ostrově, přes Karlínské náměstí s kostelem sv. Cyrila a Metoděje a bývalou karlínskou radnicí nyní Domem dětí a mládeže hl. m. Prahy, kolem bývalého areálu ČKD (původně Breitfeld-Daněk), kde se dnes nachází Corso Karlín.

Na trase je vítaly historické i pohádkové postavy. Za splnění úkolů dostávali účastníci hry sladké i nesladké odměny.

Tradice hry začínají již před více než 40ti lety, jako skupinová hra 78. PS SKALKA. Po revoluci se hry ujala Obvodní rada Pionýra Praha 10, která hru pořádala jako obvodní akci a posléze je hra pravidelně organizována Pionýrským centrem Praha 10 jako tradiční každoroční celoměstská akce. Náročného úkolu, zajištění postav na trase hry se ujaly i další skupiny Pražské organizace Pionýra.

Publikováno: neděle 29. prosince 2013 17:16 Vložil: duchoslav

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz