Clona pro letošek uzavřela Pionýrský Sedmikvítek

Tak jako každý rok se jednotlivá finále otevřené kulturní soutěže Pionýrský Sedmikvítek konají v zimních a podzimních měsících. Klání mladých fotografů a filmařů zvané Clona, které bylo vyhodnoceno o víkendu 14. – 15. 12., bylo tím posledním ze Sedmikvítku v letošním roce.

Clona pro letošek uzavřela Pionýrský Sedmikvítek

První soutěží tohoto ročníku byla přehlídka mladých rockových kapel ProRock, v sobotu 9. 11. v Praze. Finálového koncertu se zúčastnilo 11 kapel a z vítězství se radovala hard-rocková skupina Xenon (Pňov u Kolína).

Následovala přehlídka folklórních souborů ve dnech 15. – 17. 11. v Chotěboři s 369 účastníky nejen z ČR, ale také z Maďarska – především kvůli nim a jejich rodinám byla přenášena i po internetu. Za zmínku jistě stojí, že jde o jedinou otevřenou folklórní soutěž u nás.

Poslední listopadová sobota (30. 11.) patřila soutěži v ostatních tanečních odvětvích, od klasiky po moderní styly jako hip-hop. Tanečníci, kterých se sešlo téměř pět stovek, byli rozděleni do částí „hobby“ a „registrovaní“, díky čemuž je soutěž přístupná například oddílům, které se tanci věnují jen jako jedné z mnoha aktivit a logicky se tak nemohou měřit s tanečními kluby.

Podrobněji se o těchto třech listopadových finále dočtete v prosincové Mozaice Pionýra.

Fotografie ze všech soutěží najdete také na pionýrském facebooku.

Publikováno: úterý 24. prosince 2013 8:45 Vložil: jakub

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz