Navštívil jsem Vršovický koláč a večerní procházku Lesem ke hvězdám

V sobotu 5.10. se v Praze uskutečnily dvě pionýrské akce pro širokou veřejnost – Vršovický koláč a Lesem ke hvězdám. Na obě akce jsem se přišel podívat a musím říct, že byly více než povedené.

Navštívil jsem Vršovický koláč a večerní procházku Lesem ke hvězdám

Nejprve jsem navštívil Vršovický koláč, který probíhal na Kubánském náměstí v Praze 10, a který pořádalo PC Praha 10. Dle informací od pořadatelů byla návštěvnost více než hojná a celá akce se vydařila. Osobně jsem měl tu čest předat vylosovanému výherci Vršovický koláč.

Z Prahy 10 jsem se poté přesunul na Prahu 8, kde se v Ďáblickém háji konala večerní procházka pro děti s názvem Lesem ke hvězdám – za dvanácti měsíčky, kterou pořádala 68. PS Lvíčata. Ač jsem nevěděl kudy se přesně dostanu na start, tak se nedalo zabloudit – stačilo jen sledovat z vozovny Kobylisy zástup rodičů a dětí.
Před startem si děti mohly opéct buřta a pak už vyrazit do temného lesa na jednotlivé kontroly. Celou trasu jsem si prošel a místy se skoro po cestách nedalo projít. Dle informací od pořadatelů na trať vyrazilo 275 dětí.

Musím říct, že obě akce byly hojně navštěvované a jistě dělají dobré jméno Pionýrům v Praze. Všichni organizátoři mají můj obdiv a pokud mi to vyjde, jistě se přijdu podívat i příští rok.

Publikováno: pondělí 7. října 2013 0:00 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Přiložené fotografie

Vršovický koláč Vršovický koláč Lesem ke hvězdám Lesem ke hvězdám Lesem ke hvězdám

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz