Korálky se vybarvily a vydařily

17. –20. srpna. Pro někoho možná čtyři obyčejné dny ke konci prázdnin, pro třicítku pionýrů z celé republiky ale dny nabité zážitky, informacemi a přátelskou atmosférou. Zúčastnili se totiž letní táborové školy v Újezdě u Domažlic v Plzeňském kraji. Víc než dvě třetiny coby účastníci, zbytek jako lektoři. A nutno říct, že Korálky se líbily oběma stranám.

Korálky se vybarvily a vydařily

Soudě dle ohlasů níže byli instruktoři a vedoucí spokojeni s obsahem seminářů a nám, lektorům, víc než vyhovovalo nadšení a ochota učit se novým věcem a také o nich přemýšlet. A je jedno, zda šlo o propagaci, motivaci, historii sdružení, plánování činnosti nebo o blok zaměřený na zájmy a potřeby dětí. Za každý absolvovaný seminář účastníci získali korálky, které si coby připomínku navlékli na šňůrku – pestrobarevný náhrdelník si poté odvezli domů. Stejně jako vzpomínky na noční hru, v níž každý tak trochu nahlédl do svého nitra.
Díky téměř domáckému prostředí táborové základny, kterou zapůjčila PS Mír Domažlice, vládla při Korálkách vskutku rodinná pohoda. Chcete-li i vy zažít něco podobného, sledujte web, facebook a také Mozaiku. Právě tam se dozvíte, zda, kdy a za jakých podmínek se bude konat další LTŠ.

A tady už jsou slíbené ohlasy účastníků:

Letní táborová škola opět naplnila má očekávání – seznámila jsem se s novými lidmi (byť tu příliš neznámých tváří nebylo), načerpala jsem nové informace, naučila se nové hry. Určitě budu dlouho vzpomínat na noční hru. Dozvěděla jsem se také spoustu nových informací o historii Pionýra. Byla tady úžasná přátelská, až rodinná atmosféra. Už teď se těším na další LTŠ. Nevěříte? Tak to příště určitě zkuste taky. Pak uvěříte.
Martina Grycová, PS Mír Domažlice

Super čtyřdenní akce, která nám dala plno nových zkušeností. Moc se mi tu líbilo a vládla přátelská atmosféra, jako u rodinného krbu. Lektoři byli ochotni odpovídat a mnohdy svými výklady předčili naše očekávání. Bylo to super, pokud bude další podobná akce, určitě jedu. A mohla bych všem vřele doporučit.
Alča Nováková, PS Jevišovice

Korálky byly inspirativní, do poslední chvilky vyplněnou, přátelskou akcí, díky níž jsem načerpala síly na další rok práce s dětmi. Díky!
Šárka Tomanová, PS Ptáčata, Domažlice

Ahoj všem, zúčastnil jsem se letos LTŠ Korálky v Újezdě. Psát super je fádní. Ale chtěl jsem se podělit o to, co se mi nejvíce líbilo. Pamatuji se na časy, kdy mě lákali v časopisech na dotazníky. Ale dotazník formou noční hry – to v časopise nenajdete. Jednou se vám může stát, že na toulkách přírodou zaslechnete sojku, a možná uslyšíte i víc. Možná v tom výkřiku uslyšíte i kousek sebe. Zkrátka i na táborové škole mnoho uslyšíte. Ale ani tam organizátoři nezapomněli na to, že nesmíme zapomenout naslouchat i sami sobě a svému svědomí. Toho si vážím a za to patří organizátorům velký dík.
Honza, PS Bílá Cerkev, Strašice

Skvělá akce plná informací, zábavy, poznání, přírody a dobrodružství. Akce, u které je jedno, jak daleko se pořádá. Vzdálenost nehraje roli při setkání se super lidmi, kteří chtějí předat své zkušenosti a znalosti. Těch pět set kilometrů cesty stálo za to.
Honza Tesák Klec, PS Čápata, Bruntál

LTŠ Korálky 2013 byla přínosná a pohodová akce, kterou bych doporučila každému, kdo má zájem blíže se seznámit s tím, kdo a co je Pionýr. Prostě super!

Líbilo se mi, jak lektoři povídali, věděli, o čem mluví. Dobrá organizace. Doporučila bych všem, co chtějí dělat s dětmi.

pěkně zorganizované
mohlo by být trochu více volného času
počasí se povedlo
zajímavá témata
dobré jídlo
prima parta
dobří lektoři
mohla by tu být i e-moška jako na Resetu

více názorů na LTŠ Korálky 2013 najdete v zářijovém čísle Mozaiky, fotky pak na pionýrském facebooku.

Publikováno: pátek 23. srpna 2013 10:57 Vložil: Mirka Tolarová

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz