Záře na Ledovce

Někdo se o pololetních prázdninách válel v postýlce, a tak přišel o spoustu zážitků a zajímavostí, které jsme viděli my, co jsme se v osm ráno sešli v klubovně. Jelikož nás bylo 21 a všichni jsme se pořádně neznali, tak jsme si zahráli pár seznamovacích her.

Záře na Ledovce

Hned na to, jsme vyrazili „do terénu“. Nejdříve jsme navštívili Poštovní muzeum. Nikdo z nás předtím ještě neviděl tolik poštovních známek pohromadě. Také jsme se dozvěděli, jak taková známka vzniká a kolik je s ní práce.

Jelikož byl pátek, tak jsme mohli navštívit Pinkasovu synagogu spolu s židovským hřbitovem. A kdo má rád „Angličáky“, tak nám určitě bude závidět naší třetí zastávku v Umělecko průmyslovém muzeu, kde jsme vydrželi něco přes hodinu.

Čtvrtou zastávkou bylo Náprstkovo muzeum s interaktivní výstavou o indiánech. To byla minimálně další hodina.

A jako předposlední zastávků a poslední kulturní zážitek jsme zvolili Botanickou zahradu UK. To byla trochu změna oproti exponátům za sklem. Jen Anštajn si odnesl „kousanec“ od zrádného kaktusu.

A celou akci jsme zakončili sladkou tečkou v cukrárně na Karlově náměstí. Sice jsme jim málem zavařili ohřívač na vodu, ale všem chutnalo. Sice jsme se tam zasekli o trochu déle, ale nikdo se na nás nakonec nezlobil a všichni jsme byli moc spokojení.


Článek a foto převzato z webu 230.PS Záře

Publikováno: pondělí 4. února 2013 14:03 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz