Proběhlo IV. zasedání PRP

Ve čtvrtek 20. září 2012 se v budově SMOSK (K-Centrum) na Senovážném náměstí 23 uskutečnilo zasedání PRP. Celý zápis najdete v Servisu POP, ale výčet toho nejdůležitějšího je popsán dále.

Proběhlo IV. zasedání PRP

1. Zpráva delegátů z ČRP

  • Miroslav Jungwirth zdůraznil dvě informace z vybraných informací z ČRP, a to informaci o novém RISPu (zdůraznil důležitost doplnění e-mailové adresy všech členů nad 15 let) a informace o projektu ČRDM: www.72hodin.cz a www.nelibisemito.cz


2. Dobrodružství na míru – Otevřené klubovny

  • o akci informovali někteří zástupci skupin, kde tento projekt proběhl. V diskuzi zaznělo, že centrální podpora byla dobrá v tom, že skupiny měly k dispozici materiály a propagační předměty, které by si jinak nebyly schopny vyrobit za své prostředky.


3. Informace o stavu odevzdání dokumentů k zákonu 227/2009 Sb.

  • PRP ukládá statutárním zástupcům těch PS/PC, které dosud nedodaly zakládací listinu a potvrzení o sídle, aby tak nejpozději do 31. 3. 2013 učinili nebo písemně informovali předsedu POP o objektivních důvodech nedodání těchto zmíněných listin. (24 pro, 1 proti, 5 se zdrželo)
  • PRP schvaluje pozastavení čerpání dotací MŠMT těm PS/PC, které nesplní předchozí usnesení, a to až do té doby, dokud se tak nestane. (nikdo proti)


4. Karty mládeže EURO 26 (EYCA)

  • Miroslav Jungwirth informoval o tom, že možnost získat zdarma karty bude k dispozici jen do října 2012. Nadále bude možné pořídit si kartu ve dvou variantách (za výrobní náklady) – Členská karty EYCA „ČRDM“ a nebo Členská karta EYCA „Pionýr“.


5. Trvale udržitelná PS – diskuze

  • proběhla rozsáhlá diskuze na téma trvale udržitelných skupin. Objevila se řada protichůdných názorů, diskuze měla poměrně široký záběr a rozbíhala se do různých témat. Ukázalo se, že na fungování skupiny je velké množství rozličných názorů, ale do budoucna je třeba takovéto diskuze vést. Zaznělo, že by bylo lepší diskuzi pro příště trochu lépe ohraničit. Dále, že by bylo dobré svolávat diskuze k různým konkrétním problémům, které členy Pionýra trápí, sdílet zkušenosti, snažit se mezi sebou více komunikovat.



DALŠÍ ZASEDÁNÍ PRP JE NAPLÁNOVÁNO NA ČTVRTEK 13. 12. 2012.

Publikováno: pátek 5. října 2012 16:25 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz