Akce BUBEN 21.-23.9.2012

Šifra skrytá v čokoládě značky Pionýr, ztroskotání letadla v Pacifiku i spojení sil se soupeřícím týmem ve snaze zabránit konci světa. I takhle trávili víkend vedoucí, instruktoři, teedeeti na základně Buben a jistě si s sebou k oddílům odvezli mnoho inspirace pro činnost s dětmi. Tento víkend ale dětmi byli oni sami.

Akce BUBEN 21.-23.9.2012

V Pátek jsme nasedli do hromového ptáka, který nás dovezl až na Havaii (Buben). Tam nás přivítal místní kmen žijící pod horou Tam-Tam. A na přivítanou jsme povečeřeli u stolu se samotným náčelníkem Hamakou a jeho lovkyněmi perel Kanýkii a Makanani. Po celý večer jsme se bavili Havajskou hudbou a tancem, až do vyčerpání posledních sil.

Druhý den jsme byli vzbuzeni SMSkami (pokus o vzbuzení) a ve zprávě každého z nás bylo něco jiného, buď měli jít k hradu a nebo k příjezdové cestě, tím se utvořili 2 skupinky se kterou jsme se vydali na putování po Havaii. Poznávali jsme nové kraje a hráli jsme hry, při kterých jsme se pobavili a získávali jsme písmenka s ukrytou zprávou.

Na oběd jsme dorazili hladoví a tak Hamakův oběd byl naše spása. Mysleli jsme, že bude konec se zachraňováním světa, ale svět čekal na naší spásu a tak jsme museli jít pro další indície. Na louce jsme museli se zavázanýma očima hledat kupku sena s lítajícím talířem a keř s celtou, pak jsme se koupali v krásně osvěžující vodě. A nakonec jsme večer skládali puzzle. Šifry byly opravdu promyšlené a také těžké k rozluštění, třeba v tabulce čokolády ukrytá zpráva, byla pekelně těžká a naše chuťové buňky byly zblbnuty.

V neděli ráno nám už pomalu vyprchával čas, zbývalo nám 20 minut do konce světa, ale nikdo si nelámal hlavu, jelikož i superman dokázal za 30 sekund zachránit celý svět, tak proč né my. Když jsme vyluštili zprávu, tak jsme na hřišti měli obrovskou klávesnici na které jsme museli doslova vydupat kód aby svět nebyl zničen. Nadupali jsme kód a tak svět byl zachráněn a my jsme byli hrdinové vracející se z dovolené na Havaji, o kterých nikdo neví…


Článek sepsala Andrea Hodíková a Mirek Havela.

Publikováno: středa 3. října 2012 17:34 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Stavba věže - Andy, Lenka, Žába, Docent Rukodělky - Many a Mates Andy Moc dobré kuře na medu + pečené brambory Pojedete za rok znovu ?

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz