Víkend Zlaté fazole, Náměšť nad Oslavou, 27.-30.9.2012

Sešlo se tu necelých 380 účastníků z 22 pionýrských skupin a oddílů. Takové běžné republikové setkání. Původně mělo být především pro ty kolektivy, které se podílely na ověřování programů Klíčení.

Víkend Zlaté fazole, Náměšť nad Oslavou, 27.-30.9.2012 Pak se začalo nafukovat. Velikou účastí ohromily PTO z Brna. Výjimečný byl pro mne ale něčím jiným:
  • z Plzeňské KOP tu byly tři kolektivy + vedoucí z další PS a zajišťovali rukodělné dílny, které běžely prakticky nepřetržitě, mimořádný úspěch mělo jejich malování na obličej. Navíc tu byla z Plzeňského kraje Mirka – šéfredaktorka deníku PIC (Pionýrský cirkus). A pak samozřejmě Avalon – volnočasový pionýrský klub z Plzně se svými vystoupeními historického šermu a dílničkou stejného zaměření.
  • Na rukodělných dílnách se svou „troškou“ do mlýna podílela i Pražská organizace Pionýra, jejíž zástupci se velkou měrou podíleli na samotné organizaci akce.
  • Královéhradecký kraj tu měl zastoupení ze dvou skupin – Ivana Vejvodová dělala sportovní aktivity a učila účastníky, jak si vyrobit žonglovací míčky, Bobři pomáhali při Fazolovém geocachingu.
  • Brněnské PTO si vzaly za svou Fazolovou stezku.
  • Ze Zlínského kraje tu byly čtyři kolektivy. Ty z Kroměříže a Chropyně dělaly noční hru, geocaching a streetball, PS Zborovice spolu s nimi zajišťovala folkový večer, z Holešova zase přivezli Jakuba Tichého, který doplňoval program kytarou. A jako samostatná jednotka tu byla Lída, která měla na starosti Vernisáž zlaté fazole a relaxační dílnu.
  • Renata z Ostravy – Šenova se snad ani nezastavila, jen střídala sportovní dílny.
  • Středočeští pionýři, kteří ve stejném termínu měli krajské setkání oddílů, měli zastoupení alespoň v podobě airsoftu, ten zde v dílničce umožnili dětem vyzkoušet členové PS Táborník Mladá Boleslav.
  • Stejně tak z Jihočeského kraje přijela skupina vedoucích, kteří připravili pod vedením Houdíka skvělou Uzlařskou regatu s více jak stovkou soutěžících.
Možná jsem na někoho a něco zapomněla, omlouvám se, ono toho bylo prostě hodně.
Počítali jste se mnou? Ze třinácti krajských organizací tu chybí jen čtyři. A právě tím byla pro mne ta akce tak moc výjimečná. Nikdo tu nečekal, jaký program mu pořadatelé naservírují, všichni se na něm aktivně podíleli nejen jako účastníci, ale i jako organizátoři. Veliký dík všem, milí účastníci – organizátoři. Díky každému z Vás byla ta akce výjimečná a jedinečná.

Darina, vedoucí org. štábu

O akci vyšel článek v Třebíčském deníku:
 

Publikováno: pondělí 1. října 2012 16:44 Vložil: darina

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz