Déšť kytičkám nevadí

Asi si říkáte, že to je přece známá věc. My ale nemluvíme o kytičkách na zahrádce, ale symbolických kvítcích měsíčku lékařského, které pomáhají bojovat s rakovinou. Jak to kvítky dokážou? Díky největší a nejstarší sbírkové akci u nás – Českému dni proti rakovině, kterému je každý rok věnován jeden den v květnu.

Déšť kytičkám nevadí

Právě podle žlutých kvítků, které lidé dostávají za své příspěvky na činnost Ligy proti rakovině (prevence, výzkum, pomoc nemocným), je tato sbírka známá spíše jako Květinový den.

Již šestým rokem se do Květinového dne zapojil i Pionýr. I ve středu 16. května, přestože teplota moc květen nepřipomínala a na některých místech i pršelo, vyrazili naši dobrovolníci v žlutých tričkách prodávat kvítky do ulic více než sedmdesáti měst a obcí ve všech krajích České republiky. Nejsilnější zastoupení bylo v Plzeňském kraji, celkem bylo našich sběračů z padesáti čtyř pionýrských skupin téměř pět set.

Ještě mnohokrát naprší i uschne, než budeme vědět, kolik jsme letos vybrali. Zapečetěné vaky poputují do poštovních poboček, kde bude jejich obsah přepočítán. Jedno letošní číslo ale není podstatné – v minulých pěti ročnících Pionýr vybral pro sbírku přes sedm a čtvrt milionu korun – a v příštích letech budeme pomáhat dál. Všem dárcům děkujeme! 

www.chcemepomahat.pionyr.cz

Publikováno: středa 16. května 2012 14:45 Vložil: jakubkorinek

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz