Uplynulé akce oddílu Orion z 93. PS

Jana Jandová z oddílu Orion mi poslala dva články z jejich akcí. První je z uzlovací soutěže v Českých Budějovicích a druhý je z tradiční akce, již 17. ročníku oddílové Kuličkiády. Velmi rád články zveřejňuji a budu rád, když se svou činností pochlubí i další PS.

Uplynulé akce oddílu Orion z 93. PS

Jak jsme uzlovali
Děti z turistického oddílu Orion při 93. PS na Černém Mostě se již tradičně vypravily na uzlovací závody „O putovní pohár Zlaté růže“ do Českých Budějovic.

Na soutěž se pečlivě připravovaly na schůzkách. Samotný závod se konal v sobotu 31. března 2012. Nejdříve proběhla kvalifikace v jednotlivých věkových kategoriích, poté následovala kvalifikace a závod štafet a po obědě finále jednotlivců. Letos se Orioňákům dařilo – 8 členů se svými výkony probojovalo do finále. A ani tam nezklamali – získali dvě 1. místa – v nejmladší kategorii Eliška Šťastná a v kategorii do 18 let Filip Hlávka. Oba v novém osobním i oddílovém rekordu. Eliška uvázala řadu 4 uzlů v čase 14.18 s, Filip řadu 6 uzlů v čase 14.54 s. Filip zabodoval i v superfinále (souboj mezi vítězi kategorií), které vyhrál. Výborné výsledky všech jednotlivců se projevily i v soutěži kolektivů, kde letos oddíl obsadil 3. místo.

Pohár za štafetu si Orion tento rok domů neodvezl, ale nikomu to nevadilo. Sladkou odměnu – zmrzlinový pohár si všichni rozhodně zasloužili.


Kuličkiáda
V pondělí 23. dubna 2012 uspořádal turistický oddíl Orion při 93. PS na Černém Mostě již 17. ročník turnaje v kuličkách. Účastníci byli rozděleni do 2 věkových kategorií: starší a mladší.
Hrálo se na 3 kola o 5 kuliček a první dva postupovali do finále, kde se hrálo z časových důvodů už jen na dvě kola. Celkovým vítězem se stal osmiletý Sebík Pošmourný, který dokázal v cvrnkání porazit i starší chlapce. Jako odměnu získal zbrusu nové skleněné kuličky.
V oddíle děti baví hrát kuličky, však je povezou i na nejbližší víkendovou akci. A příští rok se k nim může kdokoliv přidat.


Text a foto: Jana Jandová

Publikováno: čtvrtek 26. dubna 2012 16:29 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Eliška Fíďa Samsonova kašna v Budějovicích Kuličky - mladší Kuličky - starší

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz