Kamínka zahřála i pobavila

Ohýnek v nich vzplál odpoledne v pátek 25. 3. a vydržel celý víkend. Sešla se totiž spousta lidí, kteří do nich mohli přikládat svými nápady, náměty, či prostě jen účastí a dobrou náladou – dohromady 162. Všichni společně zahájili akci společným bubnováním na všemožné nástroje, které rozechvělo celou zdejší tělocvičnu i srdce zúčastněných. Zahájení bylo uzavřeno hromadným pískáním na svítící píšťalky, jež vítalo jaro a budilo Pionýr ze zimního spánku.

Kamínka zahřála i pobavila

Nikdo se nenudil, program tohoto celorepublikového setkání dobrovolníků pracujících v Pionýru byl tak nabitý a atmosféra tak příjemná, že to prostě nešlo. 

Když se někdo pokouší charakterizovat činnost Pionýra, často zazní slova jako rozmanitost, pestrost, různorodost. Kdo byl na Kamínkách, může tato slova jedině potvrdit. A stačilo jen projít se po chodbách základní školy v Mladé Boleslavi, která Kamínka hostila.

Mohli jste tu potkat nejen spoustu lidí v tričkách z různých akcí, s emblémy oddílů a pionýrských skupin. Občas kolem prošel Indián, jindy šermíř ve středověkém kostýmu, cestou na venkovní dílny věnované air-softu a paint ballu se sem tam objevil i někdo s napodobeninou střelné zbraně v ruce. To vše doplňovaly pomalované tváře a všemožné vlastnoručně vyrobené šperky či doplňky.

Při pohledu do rozpisu dílen, přednášek a diskusních skupin bylo ale jasné, že se tu děje i spousta věcí, jež nejsou na účastnících přímo vidět, přesto ale zanechávají stopy. Někdy milé, v podobě nových vědomostí, zkušeností, informací či nově navázaných kamarádství. Jindy i dost mrazivé, jako třeba po povídání o drogách s Jakubem Frydrychem a Břetislavem Brejchou z Národní protidrogové centrály či o kriminalitě páchané dětmi i na dětech s předsedkyní představenstva Linky bezpečí Alenou Plškovou.

V jednom víkendu proběhla pestrá směsice aktivit, jež je vlastní tradici Kamínek. Aby toho nebylo málo, byla navíc doplněná o zasedání Výkonného výboru ČRP a Poradu předsedů krajských organizací Pionýra. Ta byla navíc doplněna o návštěvu Aleše Sedláčka – současného předsedy České rady dětí a mládeže, který kandiduje na další období a byl podpořen i Pionýrem, takže využil této příležitosti, aby se nám představil a přiblížil svoji vizi, kam by se měla ČRDM ubírat, bude-li zvolen.

Děkujeme všem pořadatelům, pomocníkům, lektorům, řediteli školy, účastníkům, zkrátka všem, kdo spoluvytvářeli Kamínka 2011.

Publikováno: úterý 29. března 2011 14:36 Vložil: jakub

Související odkazy

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz